Felsőoktatás Eduline

„Ilyen alapon bármire kitehetjük, hogy egyetem”

Elolvasom

A kancellárok többsége nem partner, és ez napi feszültségekhez vezet – mondta a HVG Diploma különszámának Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke, a Pécsi Tudományegyetem rektora. Úgy véli, az egyetemek pénzügyi urait is rá kell kényszeríteni az együttműködésre, és finomhangolás nélkül a kancellária rendszer az egész felsőoktatás számára hátrányos lesz.

Felsőoktatás Eduline

Már ebben a félévben bajba kerülhetnek az egyetemek és főiskolák

Elolvasom

Levélben fordult Varga Mihály miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz a Magyar Rektori Konferencia; a szervezet aggályosnak tartja az előírt, szigorú maradványtartási elvárást, és arra hívja fel a figyelmet, hogy már rövid távon is jelentős gondot okoznak az állami felsőoktatási intézményeknek az idei költségvetés egyensúlyát megteremtő kormányhatározatban rögzített szerződéskötési és beszerzési tilalmak. A dokumentumot eljuttatták Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez is.

Felsőoktatás Eduline

Kemény kérdésekre számíthat Hoffmann Rózsa államtitkársága

Elolvasom

Komoly vita alakulhat ki az oktatási államtitkárság által szervezett kedd délutáni felsőoktatási egyeztetésen, amelyre – információink szerint – a rektori konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának vezetői mellett a doktoranduszok szövetségét és a felsőoktatásban dolgozók szakszervezetét is meghívták.

Felsőoktatás Eduline

Nem tetszik a rektoroknak a felsőoktatási informatikai hálózat átalakítása

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) egyetért a kormányzati és közigazgatási hálózati infrastruktúrák ésszerűsítést és takarékosságot szolgáló "konszolidációjával", a vonatkozó rendelet végrehajtása azonban nem mehet a kiemelkedő színvonalú felsőoktatási, kutatási és közgyűjteményi hálózat minőségének, speciális szolgáltatásainak rovására.

1 2