Érettségi-felvételi Csik Veronika

Több tízezer jelentkezőt érint: ezt tanulhatjátok ősztől a legnépszerűbb képzéseken

Elolvasom

Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, vagy éppen milyen nyelvvizsgát kell majd bemutatnotok a diplomához. Az első részben az öt legnépszerűbb alapszakot vettük elő - ezt tanulhatjátok ősztől gazdálkodási és menedzsmenten, kereskedelem és marketingen, pszichológián, ápolás és betegellátáson vagy mérnökinformatikus képzésen.

Érettségi-felvételi Eduline

Ennyi ponttal lehetett bekerülni pszichológia szakra a 2019-es felvételin

Elolvasom

A 2020-as felsőoktatási felvételin a legnépszerűbb szakok listájában a toplista első két helyét évek óta változatlanul ugyanaz a két szak foglalja el, tavalyhoz képest a harmadik helyre azonban felkúszott a szintén nagy népszerűségnek örvendő pszichológia szak. Ezért most megnéztük, hogy 2019-ben hány pontot kellett összegyűjteniük azoknak, akik ilyen képzésen kezdték meg a tanulmányaikat a felsőoktatásban.

Felnőttképzés Eduline

Öt meghatározó gondolat Vekerdy Tamástól

Elolvasom

Vekerdy Tamás számos helyen - akár a saját szerzői oldalán, akár különböző hírportáloknak - élete végéig nyilatkozott értékes és mindenki számára elgondolkodtató sorokat, ezekből készítettünk most egy gyűjteményt. Örökérvényű gondolatok az oktatásról és a fejlődésről.

Közoktatás Talabér Dominika

Eltűntek a férfiak az iskolákból: de miért baj, hogy elnőiesedett az oktatás?

Elolvasom

"A férfi tanárok hiánya elsősorban a fiúk viselkedésére van direkt hatással, de a lányok számára is hátrányt jelent, különösen apahiány esetén vagy például a pubertáskor idején" - mondta az Eduline-nak Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója, aki szerint "vissza kell csempészni" az iskolákba a férfiakat.

Közoktatás Eduline

A legszebb és legrosszabb időszak egyben: azok a bizonyos gimnáziumi évek

Elolvasom

Azt szokták mondani, a gimnáziumi időszak a legjobb része az ember életének. És igen, visszatekintve tényleg jó is volt: szabadság, hormonok, az első tapasztalatok kora, de legyünk őszinték, végigcsinálni nem volt olyan jó buli. Az állandó önértékelési problémák mellett persze meg kellett felelni a tanárnak, a szülőnek, a rendszernek, mindenkinek, aki csak észreveszi a létezésed. Nem, kérem szépen, gimnazistának lenni tényleg nem olyan jó buli.

1 2