Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Hiba csúszott a felvételi rendeletbe

Elolvasom

Alap- és osztatlan szakokon 300, felsőoktatási szakképzéseken 260 – egy elírás miatt legalább ennyi pontot kell összegyűjteniük a diákoknak a 2013-as felvételin, ha bármelyik egyetemre vagy főiskolára be szeretnének kerülni. Módosítani kellett a felvételi eljárásról szóló kormányrendeletet, ezt - az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint - megtették.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: hogyan húzzák meg a ponthatárokat?

Elolvasom

Évről évre bonyolult matematikai algoritmussal számítják ki a felvételi ponthatárokat – bár pontosan senki nem tudja megjósolni, melyik szakra hány ponttal lehet majd bejutni, a jelentkezők számán, az államilag finanszírozott hallgatói létszámkereten és a felvételizők érettségi jegyein sok múlik. Egy már most biztos: a legnépszerűbb alap- és mesterképzésekhez idén is jóval négyszáz fölötti pontszám kell.

Érettségi-felvételi Eduline

2013-tól biztosan kötelező lesz az emelt szintű érettségi

Elolvasom

Jövő héten kerül a kormány elé a felsőoktatási felvételi követelmények átalakításáról szóló rendelet. Ha a jogszabályt a jelenlegi formájában fogadják el, a 2012-ben érettségiző diákok tanulmányi pontszámába már legalább egy természettudományi tantárgy érdemjegyét be kell számítani, 2013-tól az egyetemi-főiskolai felvételihez pedig minimum egy tantárgyból emelt szintű érettségit kell tenni. A rendelet kihirdetése lassan három hónapja csúszik.

1 2 3 4 5 6 7