Közoktatás Eduline

Hiába dolgoztak keményen a tanárok és a diákok, évek óta nem kapják meg a megígért bért és ösztöndíjat

Elolvasom

Több száz tanár és több ezer diák nem kapta meg a megígért fizetést, illetve ösztöndíjat, ami egy uniós felzárkóztatási programban való részvétel miatt járt volna nekik. Egy pedagógus pert nyert az ügyben, a többiek viszont fáradtak a cselekvéshez. A projekt vezetői és az érintett minisztériumok nem nyilatkoznak - írja a 24.hu.

Közoktatás Eduline

43 tanárt jelentett fel a bajai szakközép egykori igazgatója

Elolvasom

Valótlan adatokat vezetett fel egy bajai osztályfőnök a naplóba, amiért az igazgatótól figyelmeztetést kapott. Ezután a tantestület leszavazta az intézményvezetőt, mondván ő utasította az osztályfőnököt, hogy nem megtartott órákat is osztályozzon. A lefokozott egykori igazgató most 43 kollégáját perli becsületsértés miatt.

Felsőoktatás MTI

Felmentették a csalással vádolt egykori rektort

Elolvasom

Bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette a nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás, valamint hamis magánokirat felhasználása vádja alól a Debreceni Törvényszék hétfőn az egykori debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola kommunikáció- és médiatudományi intézetének vezetőjét, későbbi rektorát, valamint az intézmény egyik külső óraadóját, oktatásszervezőjét - tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője az ítélethirdetés után az MTI-t.

Közoktatás MTI

Nem tanítottak nekik matekot, beperelték Izrael államot

Elolvasom

Izrael állam jogi képviselői elutasították egy volt ultraortodox zsidókból álló csoport kártérítési követelését, amelyet a csoport tagjai arra alapoznak, hogy iskoláikban nem tanították őket közismereti tantárgyakra - jelentette az izraeli katonai rádió hétfőn.

Felsőoktatás Eduline

Visszavágnak a katolikus főiskolának az elbocsátott tanárok

Elolvasom

Az elbocsátott tanárok sorra nyerik a munkaügyi pereket a váci székhelyű Apor Vilmos Katolikus Főiskolával szemben – értesült több forrásból a magyarnarancs.hu. Egy szintén elbocsátott tanár szerint a kirúgások hátterében az állhat, hogy az új vezetés és a régi tantestület nagy része, habár utóbbiak is gyakorló katolikusnak vallják magukat, másként képzelte el, hogyan kell a keresztény értékrendet közvetíteni.

1 2