Közoktatás MTI

Eltűntek a férfiak az iskolákból

Elolvasom

Bár ötezer fővel nőtt 2012 óta a tanárok száma, a férfiakat továbbra sem vonzza jobban a pedagógusi pálya - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) adatainak felhasználásával a Magyar Nemzet által készített összesítésből.

Közoktatás Eduline

Több ezer tanárt sorolt át a kormány egy tollvonással más fizetési kategóriába

Elolvasom

A kormány - vélhetően a feszültségek enyhítése érdekében - egyszerűen megmondta, hogy kiket minősíthetnek fel jobb fizetéssel a Pedagógus II. szintre, ám másokat meg a kezdők fokozatában hagyták, amíg nem dolgoznak ki új minősítési eljárást. Egyelőre még mindig nincs szó az összes iskolai pedagógiai munkát segítők bérrendezéséről.

Közoktatás Unyatyinszki György

1100 kilométer diákokkal a Kéktúrán

Elolvasom

Mokran János évtizedek óta lelkes túrázó, földrajztanárként az Alföldről folyamatosan a hegyekbe vágyódik. A természet szeretetét diákjainak is igyekszik átadni, akikkel nyaranta több száz kilométeres túrákra indul az Országos Kéktúra útvonalán.

Közoktatás Nagy Barnabás

Nem tudni, mit keres ez a pont a sztrájkkövetelések között

Elolvasom

Áprilisban már egészen biztos, hogy jön a sztrájk. Bár a kormánynak még van egy hete lépni, arra kevés az esély, hogy azokban a pontokban, amikben nincs egyezség, addig engedjenek. Ezen pontok egyike némi meglepetésre az oktatást-nevelést segítők siralmasan alacsony bérének a rendezése. Valójában érthetetlen, miért nem értek el ebben sikert a tiltakozók vagy a szakszervezetek.

Közoktatás Eduline

MTA: Alig volt közoktatási reformkutatás az elmúlt években

Elolvasom

A Magyar Tudományos Akadémia a közoktatási reform kapcsán jórészt a hosszútávú hatásokkal foglalkozik, ezen a területen kíván a Köznevelési kerekasztal segítségére lenni - összegezhető Lovász László, az MTA elnökének szerdai sajtótájékoztatója. Lovász az egyik legnagyobb problémának azt tartja, hogy fokozatosan háttérbe szorultak a pedagógia megújítását célzó kutatások. Az elnök szerint ezen túl viszont a közoktatás egyéb problémái nem rájuk vonatkoznak.

1 2 3 4 5 6 7
11