Közoktatás Eduline

Videó: ilyen tanárt még nem láttak a magyar diákok

Elolvasom

Néhány év múlva a dél-koreai iskolákban már csak elvétve lehet majd találkozni hús-vér pedagógusokkal: az Engkey nevű tanárrobotot ugyanis egyre több oktatási intézményben próbálják ki, az osztályteremben guruló gépezet máris a diákok kedvence.

Közoktatás Eduline

Botrányos iskolai tanórával sokkolták a diákokat

Elolvasom

Bizarr tanórát tartott tizennyolc diáknak egy nebraskai tanár: a vágóhídra vitte a tanulókat, hadd lássák, hogyan készülnek azok a hústermékek, amelyeket nap mint nap fogyasztanak. Az iskolai program botrányba fulladt, a legtöbb diák sírásban tört ki, sokan pedig öklendezni kezdtek, amikor a szemük láttára vágták le az állatokat.

Közoktatás Eduline

Csökkenhet a tanárok kötelező óraszáma

Elolvasom

Mérsékelné a tanárok terhelését, és kisebb létszámú osztályokat indítana a kormány, az intézkedéseknek köszönhetően várhatóan több pedagógusra lesz szükség a pályán, sikerülhet megmenteni az intézményeket, és javulhat a színvonal.

Közoktatás Eduline

Minden eddiginél szigorúbb egyetemi felvételi lesz a tanárszakokon?

Elolvasom

Magas pályakezdő bérek, már a képzés elején kiemelt ösztöndíjak, osztatlan képzés, megfelelő színvonalú továbbképzés és az elhelyezkedés garantálása - így foglalta össze Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke a pedagógus-életpályamodell általa legfontosabbnak ítélt elemeit szerdán egy szakmai konferencián Budapesten. Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár lehetséges modellként említette, hogy a pedagógus-életpálya egy kétéves gyakornoki időszakból és három - kivételes esetben négy - további szakaszból állna.

Közoktatás Eduline

Mennyi lesz a tanárok fizetése 2012-től?

Elolvasom

Kiverte a biztosítékot a tanároknál a pedagógus életpályamodell – az oktatási államtitkárság ugyanis egyik pedagógus szakszervezet véleményét sem kérte ki a tervezet kidolgozásakor. A bértábla átalakításával elégedettek az iskolák, de a tanárok "vizsgáztatása" már nem aratott osztatlan sikert. Az új rendszert leghamarabb a 2012/2013-es tanévben vezethetik be.

Közoktatás Eduline

Nehezebb lesz az érettségi: ilyen lesz az új közoktatási törvény

Elolvasom

Óvatos becsléssel a közoktatás költségvetési támogatásának mintegy évi 50 milliárd forintos növekedésével számol az oktatási államtitkárság 2012-től a pedagógusbérek rendezése és az új finanszírozási szabályok bevezetése, továbbá a létrejövő új évfolyamok, oktatásszervezési megoldások, valamint a kötelezően biztosítandó időkeretek következtében. Többek között ezt tartalmazza az új közoktatási törvény koncepciója.

Közoktatás Eduline

A diákoktól függ, mennyi pénzt kapnak a tanárok

Elolvasom

Különleges oktatási honlapot indítottak Nagy-Britanniában: az oldalra magán- és állami fenntartású középiskolák is feltölthetik tanóráikról készített videóikat, a diákok pedig értékelhetik a tanárok teljesítményét. A legjobb pedagógusok pénzjutalmat kapnak.

Közoktatás Eduline

Hiába kértek fizetésemelést a tanárok, nem kapnak több pénzt

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt várja, hogy a parlamenti ciklus végére a pedagógusok bére elérje az értelmiségi átlagbért; bár gesztusértékű béremelésre számítottak 2011-re, úgy tűnik, ez nem valósul meg - mondta Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

1
6 7 8 9 10 11 12