Közoktatás Eduline

Mennyi lesz a tanárok fizetése 2012-től?

Elolvasom

Kiverte a biztosítékot a tanároknál a pedagógus életpályamodell – az oktatási államtitkárság ugyanis egyik pedagógus szakszervezet véleményét sem kérte ki a tervezet kidolgozásakor. A bértábla átalakításával elégedettek az iskolák, de a tanárok "vizsgáztatása" már nem aratott osztatlan sikert. Az új rendszert leghamarabb a 2012/2013-es tanévben vezethetik be.

Közoktatás Eduline

Nehezebb lesz az érettségi: ilyen lesz az új közoktatási törvény

Elolvasom

Óvatos becsléssel a közoktatás költségvetési támogatásának mintegy évi 50 milliárd forintos növekedésével számol az oktatási államtitkárság 2012-től a pedagógusbérek rendezése és az új finanszírozási szabályok bevezetése, továbbá a létrejövő új évfolyamok, oktatásszervezési megoldások, valamint a kötelezően biztosítandó időkeretek következtében. Többek között ezt tartalmazza az új közoktatási törvény koncepciója.

Közoktatás Eduline

A diákoktól függ, mennyi pénzt kapnak a tanárok

Elolvasom

Különleges oktatási honlapot indítottak Nagy-Britanniában: az oldalra magán- és állami fenntartású középiskolák is feltölthetik tanóráikról készített videóikat, a diákok pedig értékelhetik a tanárok teljesítményét. A legjobb pedagógusok pénzjutalmat kapnak.

Közoktatás Eduline

Hiába kértek fizetésemelést a tanárok, nem kapnak több pénzt

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt várja, hogy a parlamenti ciklus végére a pedagógusok bére elérje az értelmiségi átlagbért; bár gesztusértékű béremelésre számítottak 2011-re, úgy tűnik, ez nem valósul meg - mondta Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Közoktatás Eduline

Megmenekülnek a tanárok a 98 százalékos különadótól?

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) összességében elégedett az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülésén megtárgyalt, a 98 százalékos különadót érintő módosító javaslatokkal - mondta Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Közoktatás Eduline

Hogyan kerülnek homoszexuális hírességek az iskolába?

Elolvasom

Jelentősen csökkent a homoszexuális tanulók elleni támadások száma egy brit iskolában, mióta az egyik tanár meleg hírességekről és történelmi személyiségekről tart előadásokat a diákoknak. Az intézményben évente egyszer tematikus hónapot tartanak, a kezdeményezéshez számos nagy-britanniai általános- és középiskola csatlakozott - itthon még gyerekcipőben járnak a hasonló oktatási programok.

Közoktatás Edupress

Menesztették a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét

Elolvasom

Megfosztották tisztségétől a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökét, Pécsi Ágnest - döntött a szervezet XIX. kongresszusa február 20-án, szombaton. A szavazás pontos eredményét nem árulta el Galló Istvánné elnök, mivel a voksolás zárt volt, azt azonban megemlítette, hogy a PSZ történetében ilyen eset még nem fordult elő.

Közoktatás Eduline

Ákos a konzervatív lázadó

Elolvasom

Mint az elmúlt hetekben már megszokhattátok, egy újabb érdekes karriert befutott személy portréját festjük fel egy interjú vásznára. Ákos volt már rockénekes, nagy sikert futott be a brit szinti-pop útjain járó együttesével a Bonanza Banzai-al, majd szólóban is az igényes zenét hirdette rajongótáborában, miközben színházi munkássága sem elhanyagolható. Mai globalizálódó, rohanó világunkban abban találta meg lázadását, hogy példás családapa és elkötelezett konzervatív gondolkodó. Elgondolkodtató.

1
5 6 7 8 9 10 11