Közoktatás MTI

Így tanulnak majd pénzügyet az ötödikes és hatodikos iskolások

Elolvasom

Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő feladatok is bekerülnek az általános iskola 5. és 6. osztálya számára készült matematika munkafüzetekbe, a példákat a Pénziránytű Alapítvány dolgozta ki - mondta Szolnokiné Pap Judit, az alapítvány vezető kommunikációs szakértője kedden az M1 aktuális csatornán.

Közoktatás MTI

Botrányosan kevesen tanítják ezt a tárgyat, az államtitkár sem boldog

Elolvasom

Össztársadalmi érdek a pénzügyi műveltség fejlesztése, mert a racionális alapokon nyugvó egyéni és vállalati döntések hozzájárulnak a nemzetgazdaság növekedéséhez, fejlődéséhez is - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Privátbankár.hu konferenciáján. Pölöskei Gáborné államtitkár szerint az iskolák 10%-a tanít pénzügyi ismereteket, ezért tematikus hetekkel lehet ilyesmit oktatni a diákoknak.

Felsőoktatás Eduline

„Túl sokan jöttek-mentek a nappalimban, ezért kezdtem tanítani” – interjú Meir Barakkal

Elolvasom

Az izraeli Meir Barak sokáig saját cége ügyvezetőjeként dolgozott, de mivel életvitelével és jövedelmével elégedetlen volt, munka után kereskedni kezdett a Wall Streeten. Két év múlva régi állását feladva már csak day tradingből élt, mára pedig jelentős vagyont halmozott fel. A tőzsdézést azonban továbbra sem hagyja abba, és a Tradenet vezetőjeként már oktatja is a kereskedést – véleménye szerint ugyanis sikertörténetét bárki megismételheti, aki elég elszánt.

Felsőoktatás Eduline

Milliókba kerül a diploma: minden harmadik diák tanulás mellett is dolgozik

Elolvasom

Tandíj, költségtérítés, BKV-bérlet, kollégium vagy albérlet – félévente akár egymillió forintba is kerülhet a tanulás. Minden harmadik hallgató dolgozik azért, hogy legyen miből tandíjat vagy költségtérítést fizetni, 53 százalékuk pedig a tankönyvekre és a vizsgadíjakra teremti elő saját erejéből a pénzt a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának felmérése szerint.

1 2