Közoktatás Szabó Fruzsina

Kötelező alapvizsga nyolcadikos diákoknak: többek között ezt javasolja az MNB

Elolvasom

Általános iskolai alapvizsga bevezetését javasolja a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelynek 330 pontos versenyképességi programjának oktatási részében az is szerepel, hogy a nyolcadik évfolyam végi vizsga a középiskolai felvételit is kiválthatná. Az MNB ugyanakkor azt is jónak tartaná, ha a középiskolai felvételin a matematikán kívül legalább egy természettudományos tárgy vagy az informatika kötelező lenne.

Felsőoktatás Eduline

Matolcsy tankönyvet ír

Elolvasom

Közgazdasági és monetáris politikai szakmai könyvsorozatot indít magyar és angol nyelven a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a sorozat első kötetét maga Matolcsy György jegyzi, ezt tankönyvként is használják majd - írja a 444.hu.

Közoktatás Eduline

Szabadsuli-előadások a versenypolitikáról (x)

Elolvasom

A versenypolitika legfontosabb elemeit ismerhetik meg az érdeklődők a Szabadsuli 2008. őszi szemeszterének interaktív, internettelevíziós előadásain. A Gazdasági Ver¬senyhivatal pályázati támogatásával november 6-án, csütörtökön délután 16 órakor induló, négyrészes előadássorozatot a Szabadsuli (www.szabadsuli.hu) honlapon, il¬letve a Pénzportál (www.penzportal.hu) Szabadsuli menüpontja alatt kísérhetik figye¬lemmel az internetezők.