szerző:
eduline/mti

A pályázatot az orvostanhallgatókra írják ki.

©

Öt éven át évi 16 orvostanhallgató amerikai szakmai gyakorlatszerzését támogatja a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány - közölte Dubéczi Zoltán, az MNB oktatási igazgatója kedden az MTI-vel.

Dubéczi Zoltán kiemelte: az alapítvány együttműködési megállapodást kötött az Amerikai Magyar Orvosszövetség Magyarországi Tagozat Egyesülettel. Az ötéves együttműködés keretében évente 16 orvostanhallgató három hónapos amerikai szakmai gyakorlata valósulhat meg az alapítvány támogatásával.

A program jövőre indul, a jelentkezési határidő 2017. január 12-e.

Az orvosszövetség eddig is segített kinti gyakornoksághoz magyar hallgatókat, ők a State University of New York in Buffalóra járhattak. Az új gyakornokok is ide kapnak majd meghívót a három hónapos időszakra.

A képzési programban olyan orvosi eszközök gya­korlati megismerésére van mód, a­me­lyeket a jövőben hazánkban is alkal­maz­ni lehet, ilyen például a Da Vinci robotsebészeti eljárás vagy az idegrendszeri képalkotás alapjainak elsajátítása. A gyakorlat hozzájárul a széles látókörű, modern és innovatív szemléletű, értékes hazai és nemzetközi ta­pasz­ta­latokkal rendel­ke­ző orvosok képzéséhez és a magyar egészségügy színvo­na­lának emeléséhez - írták a közleményben.