Felsőoktatás Eduline

Meglepődtek a kutatók is: az egyetemisták csak 4 féle ételt tudnak elkészíteni

Elolvasom

Mindenki ismeri a kollégista szendvicsét – két kenyér közt egy harmadik -, de a brit fiatalok egy része már ezt sem biztos, hogy el tudja, és egyáltalán el akarja készíteni. Inkább drága gyorsételeket fogyasztanak, ami előbb anyagi problémákat, majd egészségügyieket is okoz. A szakértők ki is adták az ukázt: fiatalok, főzzetek!

Közoktatás Eduline

Ennyit ér egy jó tanár forintban

Elolvasom

Van bármi jelentősége, milyen a tanárod az iskolában vagy csak rajtad múlik minden? Ezt a kérdést boncolgatta egy kutatás, mely megállapította, hogy egy igazán jó tanár miatt egy osztály 140 millióval kereshet többet élete során.

Felsőoktatás Eduline

Íme, ezek lesznek a legkapósabb magyar diplomák a jövőben

Elolvasom

Számos területen folyamatos a diplomás szakemberhiány, ugyanakkor a frissen végzettekkel szemben sokszor bizalmatlanok a cégvezetők – ez derült ki abból a kutatásból, amit a HVG HR Center megbízásából a GVI és az Aon Hewitt végzett. A vizsgálat előrevetítette azt is, milyen diplomákat lesz érdemes szerezni a jövőben.

Felsőoktatás MTI

Az egyetemi évek alatt is részt kellene venni kutatásokban

Elolvasom

A társadalmi kihívásokra sokkal nehezebb, bonyolultabb választ találni, mint a technológiai fejlődésből adódó kérdésekre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Társadalomtudományi Szekciójának megnyitóján.

1
5 6 7 8 9 10 11