szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyértelműen most többet ül mindenki a számítógépe előtt, a diákok is rákényszerültek, hogy egész nap a monitor előtt tanuljanak. Milyen hatással lehet ez a látásra és mit lehet ellene tenni?

Ti is úgy érzitek, hogy romlott a szemetek mióta minden időtöket a számítógép előtt töltitek? Óriási megterhelés ez az emberi szemnek, de vannak trükkök, amiket otthon is tudtok alkalmazni.

Szemtornára és rendszeres látásvizsgálatra buzdítja az embereket egy brit jótékonysági szervezet, hogy a járványügyi korlátozások miatt otthonmaradásra kényszerülő emberek látása ne romoljon a képernyő előtt töltött idő növekedése miatt – írja hvg.hu.

A szervezet a 20-20-20-as szabályt javasolja, vagyis, hogy 20 percenként 20 másodpercig nézzetek egy 20 lábnyira (6 méter) lévő tárgyat, amikor a képernyőt nézitek.

A BBC beszámolt egy felmérésről, amiben a megkérdezett kétezer emberből az alanyok fele több időt tölt a képernyő előtt a koronavírus kezdete óta, és közülük 38 százalék érzi úgy, hogy romlott a látása. A kutatás szerint az emberek a járvány miatt kisebb valószínűséggel mennek el most szemvizsgálatra, mert félnek a vírustól.  A megkérdezettek egyébként olvasási nehézségekről, fejfájásról, migrénről és gyenge éjszakai látásról számoltak be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!