szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy gigantikus méretű dinoszaurusz maradványait tárták fel Argentínában. A szakértők szerint ez lehet az egyik legnagyobb élőlény, amely valaha élt a Földön.

Paleontológusok egy 98 millió éves dinoszaurusz fosszilizálódott maradványaira bukkantak Patagóniában. Úgy vélik, hogy a feltárt 24 farokcsigolya, valamint a medence- és a mellizom elemei egy titanoszauruszé lehettek. Ezeket az állatokat hatalmas méret, hosszú nyak és farok jellemezte, illetve négy lábon jártak.

"Ez egy hatalmas dinoszaurusz, de úgy véljük, a jövőben a terepmunka során a csontváz még több részét tárhatjuk fel, és akkor nagy valószínűséggel még nagyobb magabiztossággal meg tudjuk állapítani, mekkora lehetett" - mondta Alejandro Otero, paleontológus.

Titanoszauruszoktól származó fosszíliákat az Antarktisz kivételével találtak már minden kontinensen. A legnagyobb egyedeket azonban többnyire Patagóniában tárták fel. Kutatók szerint a dinoszaurusz lábszárcsontjának elemzése nélkül nem lehet megmondani, mennyit nyomhatott az állat. A részlegesen feltárt őslényről azonban megállapítható, hogy az egyik legnagyobb titanoszaurusz. A tudósok kiemelték, hogy bár nem hiszik, hogy a dinoszauruszok egy eddig ismeretlen fajának tagját fedezték fel, azt egyelőre nem tudták egyetlen ismert nembe sem besorolni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!