Felsőoktatás Eduline

Infografika: a Leonardo-program számokban

Elolvasom

Az idén 143 szakképzéssel foglalkozó intézmény Leonardo mobilitási projektjét támogatja a Tempus Közalapítvány. 4 751 163 euróból összesen 2320 tanuló, munkavállaló és szakképzési szakértő, szakoktató utazik külföldre két év alatt. A nap inforgrafikája.

Felsőoktatás Eduline

A kreativitás kulcsa

Elolvasom

Az idegen országban töltött diákévek nem csak tapasztalattal gazdagítják a vállalkozó kedvű tanulókat, hanem az értelmüket is kitágítja – állítja egy új tanulmány. Az amerikai pszichológus szövetség, az American Psychological Association által publikált értekezés azt vizsgálta: vajon milyen kapcsolat van a külföldi tanulás és a kreativitás között.

Nyelvtanulás Eduline

Tanulj külföldön! (x)

Elolvasom

Álmodoztál már arról, hogy a világ minden táján vannak barátaid, vagy érdekes dolgokat tanulsz, amiket elismert, hírneves külföldi professzorok tanítanak? Mindezt könnyebben elérheted, mint valaha!

Nyelvtanulás Eduline

Világválság idején a legjobb, ha külföldön tanulsz

Elolvasom

Mikor a gazdasági visszaesés miatt nehéz helyzetbe kerülünk, jó ötlet lehet erőnket és energiánkat saját magunk képzésébe fektetni és külföldi tapasztalatokkal gyarapodni. A Dream Foundation non-profit alapítvány azért jött létre, hogy színvonalas képzési lehetőséget biztosítson Európa szerte az érdeklődők számára.

Közoktatás Eduline

Amerikai sziget a magyar felsőoktatásban

Elolvasom

A magyar középiskolások körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a külföldi egyetemek. Ma már szinte természetesnek számít egy vagy két szemesztert külföldön végezni, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a teljes képzésüket idegen nyelvű programon szeretnék eltölteni. Ezen a téren egyedülálló a Közép-európai Egyetem Üzleti Kara (CEU Business School). Nincs ugyanis az országban még egy program, amelyik amerikai tanagyag alapján, amerikai akreditációjú képzést nyújtana, mindezt egy olyan légkörben, ahol a tanárok és diákok több, mint ötven nemzetet képviselnek.

Felsőoktatás Kiss Attila

Hol érdemes külföldön tanulni?

Elolvasom

Öt hetes intenzív nyelvi képzés Cambridgeben, két hónapos szakmai gyakorlat a Volkswagen wolfsburgi üzemében, egy év tanulás a lyoni műszaki egyetemen, diploma megszerzése a Harvardon. Első hallásra mindez meseszerűnek tűnhet egy magyar diák számára, azonban meglepődnénk, ha tudnánk, hány hasonló program közül válogathatunk, amennyiben efféle kalandra adjuk fejünket.

1
7 8 9 10 11 12 13