Felsőoktatás Unyatyinszki György

Egyetemre készülsz? Illyen juttatásokban részesülhetsz

Elolvasom

Sajnos nem állítható 2016-ban, hogy egy átlagos fiatal a számára elérhető hallgatói juttatásokból maradéktalanul fedezni tudja tanulmányi költségeit és az életvitelét. Tisztes tanulmányi eredménnyel azonban, szociális helyzetének gondos bemutatásával nélkülözhetetlen forintokhoz lehet jutni egy-egy félév során.

Felsőoktatás Eduline

Hozzáfog az ösztöndíjreformhoz a HÖOK

Elolvasom

Komoly emelést és átfogó reformot tervez az ösztöndíjak és szoctiális támogatások terén a Gulyás Tibor vezette HÖOK. Nem csak egyszerűen több pénzt kérnének a kormánytól, hanem átfogó terveket fogalmaznak meg a hallgatók hétköznapi terheinek csökkentésére. A cél, hogy a lehető legnagyobb mértékben a tanulmányaikra koncentrálhassanak a jól teljesítő hallgatók, melyhez érdemi támogatást kaphatnak.

Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a diáktüntetésektől az iskolák államosításáig

Elolvasom

A szakok megszüntetésének ötlete új tüntetéshullámot robbantott ki, a gyakorlóiskolák fenntartóváltása ellen pedig az egyetemek, a tanárok, a szülők és a diákok is tiltakoznak. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az érettségiről, és megnéztük, hol érettségiztek a poltikusok. A hét hírei és cikkei.

1 2