Érettségi-felvételi Eduline

Ennyit kell fizetni a gazdasági, jogi és társadalomtudományi szakokért

Elolvasom

Legalább 300-350 ezer forintot kell fizetni évenként az önköltséges gazdasági képzésekért szeptembertől, míg az állami ösztöndíjas helyekről kiszoruló jogászhallgatók évi 300-700 ezer forintos költséggel számolhatnak - derül ki az oktatási államtitkárság listájából. A pontos összegeket az egyetemek, főiskolák határozzák meg január végéig.

Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Végleg padlóra küldi a gazdasági egyetemeket és főiskolákat a kormány

Elolvasom

Hiába ígért 2000-2400 államilag finanszírozott helyet a gazdasági képzéseket indító egyetemek és főiskolák rektorainak az oktatási államtitkárság, idén mindössze 250 üzleti-közgazdasági alapszakos hallgató képzését finanszírozza az állam. Az eduline-nak nyilatkozó rektorok szerint a 95 százalékos létszámcsökkentés túlzás, néhány éven belül komoly szakemberhiány alakulhat ki.

Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Nem vicc: 95 százalékkal vágták meg az államilag finanszírozott helyeket a gazdasági képzésben

Elolvasom

Szinte teljesen megszüntette a jogi és gazdasági képzések állami támogatását a kormány. A csütörtökön nyilvánosságra hozott új keretszámok alapján az egyetemek és főiskolák az üzleti és közgazdasági szakokra a tavalyi 4900 után idén már csak 250, míg jogi képzésekre a korábbi 800 helyett 100 állami ösztöndíjas hallgatót vehetnek fel. Pedig néhány hete még egy olyan tervezet terjedt a rektorok között, amely a gazdaságtudományi területen „csak” 2500-zal csökkentette volna az államis hallgatók számát.

1 2