szerző:
Eduline

„Kézenfekvő példával” magyarázta a leköszönő felsőoktatási helyettes államtitkár, miért volt szükség a jogász- és...

©

„Kézenfekvő példával” magyarázta a leköszönő felsőoktatási helyettes államtitkár, miért volt szükség a jogász- és gazdasági képzések keretszámának drasztikus csökkentésére.

„Mondjuk a közgazdászképzésben megtanítják a diákokat az adóelkerülési technikára. Ezután egy hallgató elmegy az APEH-hoz, vagy jelenleg  a NAV-hoz vagy a Pénzügyminisztériumba, és ott ezeknek a kiskapuknak a bezárására használja a tudását, ott teljesen indokolt, hogy az adófizetők pénzéből ezt visszatérítik. Ha ő elmegy egy olyan céghez, amely kihasználja ezeket a kiskapukat, az egyáltalán nem logikus, hogy azt miért kellene az adófizetőknek finanszírozni” – mondta Dux László az m1 hétfő esti műsorában.

Hozzátette: a gazdasági egyetemek és főiskolák között elosztott 250 állami ösztöndíjas hely „a gazdaságtudománynak a művelésére van szánva”. Ezzel megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint az egyetemek, főiskolák tisztán a közgazdasági képzésekre csoportosítják majd az államilag finanszírozott helyeket, az üzleti szakok pedig kizárólag költségtérítéses formában indulnak majd szeptemberben.