Közoktatás Edupress

Még viccnek is rossz: megszüntetnék a főiskolákat Ukrajnában

Elolvasom

A főiskolákat és a technikumokat is megszüntetné az elfogadás előtt álló ukrán felsőoktatási törvény: változást a jövő évtől hozhat a dokumentum, mely a bachelor fokozatot négy-ötéves tanulmányi idő után tenné elérhetővé, a mesterdiploma feltételeként pedig még plusz kétéves időszakot írna elő. Előbbit az egyetemeken is, utóbbit már csak az akadémiákon szerezhetnék meg a hallgatók.

Felnőttképzés Eduline

MBA-képzések vásárát rendezik a jövő héten Budapesten

Elolvasom

Több mint 20 egyetem és képzési intézmény, köztük a budapesti KPMG-BME Akadémia is részt vesz a világ 23 városában megrendezésre kerülő rendezvénysorozaton, amelynek célja, hogy az intézmények MBA-programjaikra hallgatókat toborozzanak. A QS World MBA Tour következő „vására” Budapesten lesz – 500 érdeklődőt várnak március 17-én, a Corinthia Grand Hotel Royalba.

Felsőoktatás Edupress

Már keresik az előzetesben lévő rektor utódját

Elolvasom

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori székére írt ki pályázatot a Honvédelmi Minisztérium, mivel az egyetem korábbi rektora, Szabó János ellen nyomozás folyik. A nyomozók szerint az egykori rektor a DHL nemzetközi szállítási cégnek ajánlotta fel, hogy "megóvja őket egy rendőrségi eljárástól", ha cserébe az általa megnevezett biztonsági céggel kötnek szerződést.

Közoktatás Eduline

Fociakadémia indul Debrecenben

Elolvasom

Szervezés alatt áll a Debreceni Labdarúgó Akadémia megalapítása a városi önkormányzat, a Debreceni Egyetem (DE) és a DVSC Futballszervező Zrt. részvételével - adta hírül kedden a debreceni futballklub hivatalos honlapja.

Közoktatás Szabó Gyöngyvér

Tizenegy kemény tanév

Elolvasom

Rippel Ferenc és testvére, Viktor nem hétköznapi szakmát választott. Szüleik nyomdokain járva artisták lettek. Ma már a szakma élvonalába tartoznak. Az idáig vezető útról mesélt nekünk Feri:

Közoktatás Eduline

A BME-n képzik a cégek saját vezetőiket

Elolvasom

Nyolcadik tanévét kezdi a KPMG-BME Akadémia, a KPMG és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös oktatási szervezete. A tanévnyitón a résztvevők megismerhették a 2008/2009-es tanév portfólióját és az Akadémia eddigi eredményeit is. Tavaly csaknem 300 cég, szervezet mintegy 2800 dolgozója vett rész a kurzusokon, ez mintegy 47 százalékos bővülés az előző tanévhez képest.