szerző:
Eduline

Korábban az ifjú kereszténydemokraták kritizálták a tudományterület miatt az ELTE-t.

©

Lovász László a Heti Válasznak adott interjújában védte meg a politikai okokból mostanában gyakran támadott tudományt. Mint mondta,

Szögezzük le: a gender studies, a társadalmi nemek tanulmányozása teljes létjogosultsággal bíró tudományterület. Hogy milyen különbségek vannak a nemek között, azok mire vezethetőek vissza, és hogyan lehet elősegíteni a nők érvényesülését, érdemes a vizsgálódásra, és félrevezető egyes művelőinek vadhajtásai alapján megítélni egy tudományterületet.

Az ELTE idén februárban jelentette be, hogy a CEU után ők is indítanak társadalmi nemek mesterszakot. Ezt követően a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete nekiment az intézménynek, a tudományágról azt állítva, hogy a társadalom számára semmiféle haszonnal nem jár.

Hogy sokak fejében valami egészen groteszk kép él a szakkal kapcsolatban, mi sem mutatja jobban, mint egy március eleji eset. A Karc FM nevű rádióban a műsorvezető és a betelefonáló vendég egyetértésben szörnyűlködött azon, hogy az ELTE a szak keretein belül az Iszlám Állam terroristáját is meghívta oktatni. Persze az egész egy neten terjedő kamu/paródia volt.

(24)