Közoktatás Eduline

Furcsa tévhitek alapján dönt Hoffmann Rózsa államtitkársága a közoktatásról

Elolvasom

"Ha hibás feltételezésekből indulunk ki, az azokra épített közpolitikai katedrális úgy fog kinézni, mint Bejrút a 16 évig tartó polgárháború után. Mielőtt tehát nekilátnánk boncolgatni a készülő új központi tanterv és a hozzájuk csatlakozó kötelező kerettantervek által teremtett tartalmi szabályozó rendszert, vessünk egy pillantást az azok alapjául szolgáló premisszákra" - olvasható az Oktpolcafén.

Felsőoktatás Eduline

Szeptemberig rábólinthat a kormány Hoffmann Rózsa törvénytervezeteire

Elolvasom

A nyári szünet végéig az új közoktatási és felsőoktatási törvény tervezetét is elfogadhatja a kormány – ha rábólintanak a 2010 novemberében és decemberében bemutatott koncepciókra, azok akár már ősszel az országgyűlés elé kerülhetnek. A felnőtt- és szakképzésről, az új alaptantervről és az egységes oktatási igazolványról is a második félévben dönt a kormány.

Felnőttképzés Eduline

Neked menne az újraélesztés?

Elolvasom

Egy felmérés szerint a magyar autóvezetőknek mindössze egy százaléka tudna biztonsággal hozzáfogni egy újraélesztéshez, szemben mondjuk a németek negyven százalékával. Különösen annak fényében megdöbbentő ez az adat, hogy a jogosítvány megszerzéséhez elméletileg elengedhetetlen az elsősegély-vizsga letétele. Sokan a megoldást a kötelező középiskolai elsősegély-órák bevezetésében látják.

1
9 10 11 12 13 14 15