Közoktatás MTI

Ezek a települések lázadtak fel a kormány ellen

Elolvasom

Hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat az iskolák átvételéről, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozattal döntöttek erről - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerdán az MTI-vel.

Közoktatás MTI

Elfogyott a türelmük: bepereli a Kliket a dombóvári önkormányzat

Elolvasom

Pert indít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) ellen a dombóvári önkormányzat. A Tolna megyei város vezetése szerint az állami iskolafenntartó nem fordít elég pénzt a település tanintézményeinek karbantartására, és így gyorsan romlik az épületek állaga - írta a Népszabadság a pénteki számában.

Közoktatás Eduline

Mire költötték a tankönyvpénzt az önkormányzatok?

Elolvasom

Százmillió forinttal tartoznak egyes önkormányzatok a tankönyvterjesztőknek, akik emiatt bojkottba kezdtek: amíg nem kapják meg a hiányzó pénzt, nem szállítják ki a könyveket. Ha nem oldódik meg a helyzet, tízezer diák maradhat tankönyv nélkül. A csődközeli helyzetben lévő önkormányzatok vagy fűtésre, vagy étkeztetésre költötték az állami normatívát, közben viszont a könyvterjesztő szféra is a végét járja. Hoffmann egyeztetést ígér, a tanév viszont egy hét múlva elkezdődik - írja a hvg.hu

Közoktatás Eduline

Akcióba lendül Hoffmann Rózsa a tankönyvbojkott ellen

Elolvasom

Az oktatási államtitkár megkeresi az elkövetkező napokban azokat az önkormányzatokat, amelyek nem fizették ki a diákok tankönyveinek árát a forgalmazóknak, s emiatt azok nem akarják kiszállítani a kiadványokat. Hoffmann Rózsa jelezte: jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a büdzsében.

Közoktatás Eduline

Tízezer diák maradhat tankönyv nélkül az új tanévben

Elolvasom

Az elmúlt tizenkét napban egy érintett önkormányzat sem rendezte tartozását, ezért a tankönyvterjesztők megkezdték a bojkottot, az érintett iskolákba csak a fizetős diákok tankönyveit viszik ki, az ingyenességre jogosultakét nem. Ha nem lesz megegyezés, tízezer diák maradhat könyv nélkül - írja a keddi Magyar Nemzet.

1 2 3