Érettségi-felvételi Eduline

Csúnyán megbukott Hoffmann Rózsa elképzelése a szigorú érettségiről?

Elolvasom

Az a feltevés, hogy a szigorú vizsga elég a jó minőségű oktatáshoz, megbukott – a romániai diákok felével együtt. Bár Hoffmann Rózsa az egész Kárpát-medencét óhajtja tanítani, nem biztos, hogy szomszédaink hibáit érdemes megismételni, a saját hibák mindig sokkal szórakoztatóbbak – olvasható a Népiskola blog legfrissebb bejegyzésében.

Közoktatás Eduline

Érettségi nélkül a felsőoktatásban

Elolvasom

Érettségi nélkül elvégezhetnek több főiskolai kurzust azok a marylandi diákok, akik részt vesznek az Academy of Health Sciences nevű programban – a kilencedik évfolyamos tanulók négy éven keresztül a főiskolai campuson tanulhatnak.

Közoktatás Eduline

Mennyit költ egy érettségiző diákra az állam?

Elolvasom

480 millió eurót, vagyis körülbelül 120 milliárd forintnak megfelelő összeget költött a román állam annak a kétszázezer diáknak az oktatására, aki idén érettségizett. A bukásra álló végzős középiskolások ötven százalék körüli aránya azt mutatja, hogy az összeg fele kárba veszett – írja a Ziarul Financiar.

Érettségi-felvételi Eduline

Végre sikerült botrányok nélkül megúszni az érettségit

Elolvasom

Befejeződött a 2011-es érettségi időszak: idén sem árvíz, sem bombariadó nem zavarta meg a májusi és júniusi vizsgákat. Bár a németérettségi egyik feladata a diákok szerint megoldhatatlan volt, a történelemteszt hivatalos megoldásán pedig kénytelen volt változtatni az Oktatási Hivatal, évek óta nem ment olyan simán az érettségi, mint idén.

1
44 45 46 47 48
54