szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ezeket a segédeszközöket érdemes már most bepakolni a táskátokba, nehogy otthon felejtsétek őket.

Kémia

Május 11-én reggel 8 órától kezdődik a középszintű és az emelt szintű kémiaérettségi. Ha nektek is ez a választható tárgyatok, akkor még ne tegyétek nagyon messzire a matekérettségin használt függvénytáblázatokat, ugyanis ezeket mindkét szinten használhatjátok az írásbelik alatt. Ezen kívül számológépet is vihettek magatokkal, de csak olyat, ami szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas.

Ha kíváncsiak vagytok, mennyi időtök lesz a kémiaérettségire, milyen feladattípusokra számíthattok és hány pontot szerezhettek összesen, itt olvashatjátok el az összefoglaló cikkünket.

Földrajz

Holnap 14 órától föciből is megmérethetitek a tudásotokat. Fontos, hogy a középszintű vizsga első feladatlapjához semmilyen segédeszközt nem használhattok majd. A második feladatlapnál azonban földrajzatlasz, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt és vonalzót is elővehettek.

Emelt szinten kicsit más a szabály: föciatlaszt egyáltalán nem használhattok, ugyanakkor az egész vizsga alatt nálatok lehet a számológép, a körző és a vonalzó.

Ha kíváncsiak vagytok, milyen segédeszközöket használhattok az érettségin a többi választható tárgyból, itt találjátok a listát.  

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.