Közoktatás Eduline

Sertéstenyésztés jegyzet

Elolvasom

A sertéstenyésztés jelentősége, problémái, törzskönyvezés, jelölések - A sertésciklus közgazdasági vonatkozása - A sertés elnevezése kor és ivar szerint, malacnevelő képesség, alomkiegyenlítettség - Sertés testtájai, megítélésük küllemről, életkor, küllemi bírálat - Fajtatiszta tenyésztés a sertéstenyésztésben - Sajátteljesítmény-vizsgálatok a sertésnél - A sertés szaporaságát befolyásoló tényezők

Közoktatás Eduline

A baromfitartás általános jellemzői

Elolvasom

A keltetés folyamata a baromfitenyésztésben (elsősorban tyúk) - A tojástermelő-képesség jellemzése: - A tenyészállomány felnevelése: ( cél: A legnagyobb haszon elérése. ) - Pecsenyecsirke-nevelés technológiája:- Áru – tojástermelés:- PULYKA - LÚDTENYÉSZTÉS - KACSA - GYÖNGYTYÚK:

Közoktatás Eduline

Adózási alapismeretek jegyzet

Elolvasom

AZ ADÓZÁS ALAPFOGALMAI, ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ, HELYI ADÓK, ÉPÍTMÉNYADÓ, MAGÁNSZEMÉLYEK, VÁLLALKOZÓK KOMMUNÁLIS ADÓJA, ÁFA, különleges adózási módok, HIPA (Iparűzési adó), IFA (idegenforgalmi adó), A helyi adók befizetéséről: GÉPJÁRMŰADÓ

Közoktatás Eduline

Adózási ismeretek mérlegképes könyvelőknek

Elolvasom

Adózási ismeretek puska mérlegképes könyvelőknek - itt készül: BGF - Adózás, Adók csoportosítása, Általános forgalmi adó (áfa) - Áfa mentességek, tárgyi mentesség, Le nem vonható áfa - Bevallási periódusok, Különleges áfa szabályok - bolti kiskereskedelmi tevékenység, mezőgazdasági felvásárlási felár, idegenforgalmi, turisztikai szolgáltatások, használtcikk kereskedelem, hulladékkereskedelem, Áfatartalom

Közoktatás Eduline

Adatbázis kezelés kidolgozott szigorlati tételek

Elolvasom

Adattípusok, adatformátumok a táblázatkezelőnél. A cellahivatkozások típusai Adatok kiértékelése a táblázatkezelőben. A táblázatkezelő függvénykategóriái, a függvény használata Gazdasági adatok szemléltetése diagramokkal, főbb diagram-típusok, a diagram-kiválasztás szempontjai A leíró statisztika fogalmainak meghatározása a táblázatkezelő alatt (statisztikai függvények használata) Bővítménykezelők alkalmazása a gazdasági adatok kiértékelésében

Közoktatás Edupress

Megjelent a Modern Iskola legújabb száma

Elolvasom

A lap júniusi számának fókuszában a digitális világ, az idegennyelvi készségek fejlesztése áll, és olvashatunk többek között a napjainkban újra slágerré váló nyári gyermektáborokról, a pedagógusok jövedelmezéséről, diplomás pályakövetési rendszerekről.

Közoktatás Edupress

Diplomázik a Debreceni Egyetem első nagyváradi évfolyama

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma három éve indította el mezőgazdasági mérnöki képzését Nagyváradon. A Partiumi Keresztény Egyetem infrastrukturális hátterének és a Debreceni Egyetem oktatóinak köszönhetően, a képzésben részt vevő hallgatók idén először vehetik át diplomájukat Debrecenben.

Közoktatás Edupress

Felkeltik az érdeklődést a természettudomány iránt

Elolvasom

A Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézete (MTA MFA) rendhagyó programmal várja a jövő tehetségeit: a középiskolások nem csak bepillantást nyernek a fizika, kémia, biológia és a mérnöki tudományok boszorkánykonyhájába, de akár saját ötleteiket is kipróbálhatják. Az "Tanuljunk egymástól" program célja többek között a kritikus szint alá csökkent hazai természettudományos érdeklődés felélénkítése. A középiskolásoknak szervezett nyári program megnyitója és az azt követő intézetlátogatás január 23-án lesz.

Közoktatás Edupress

100 tehetséges kisdiák utazik Szlovákiába

Elolvasom

"Kodály álma, hogy legyen a zene mindenkié, a gyermekek és a kórusok által valósulhat meg leginkább" - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter, jó utat kívánva az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kórusának, amely háromnapos tanulmánykirándulásra indult Szlovákiába.

Közoktatás Edupress

Múzeumok Éjszakája: a Műegyetem Könyvtára

Elolvasom

A Múzeumok Éjszakáján június 21-én idén is színes programokkal vár mindenkit a Műegyetem kettős évfordulót ünneplő könyvtára, a BME OMIKK. Azokat is, akik már olvasóik és azokat is, akik még nem, de szívesen megismernék szolgáltatásaikat.

1
718 719 720 721 722
779