Közoktatás Edupress

Az Életen át tartó tanulásról Pécsett

Elolvasom

Egész életen át tartó tanulás a városban és a régióban címmel angol nyelvű konferenciát szervezett a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrásfejlesztési Kara (FEEK), melynek megnyitója szeptember 24-én volt, a kar megszépült aulájában.

Közoktatás Edupress

Kutatók éjszakája az ELTE-n

Elolvasom

Dr. Fodor György a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora nyitja meg a Kutatók Éjszakáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Egyetemi Könyvtárának Dísztermében szeptember 28-án 9.30-kor, ahol kezdetét veszi az izgalmas programsorozat. A kutatók fehér köpenyeiket levetve fordítják köznyelvre tudományos munkáik eredményeit.

Közoktatás Edupress

Könyvbemutató az MTA elnöki tanácstermében

Elolvasom

Egy tudományos ülés szerkesztett előadásait tartalmazó albumot mutatnak be az MTA elnöki tanácstermében szeptember 13-án, amely az idén első alkalommal megrendezett Magyar Műszaki Értelmiség Napja rendezvénysorozat kiemelkedő eseményeként az MTA Műszaki Tudományok Osztálya és a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett tudományos ülésszak előadásait tartalmazza.

Közoktatás Edupress

Mégsem lesz tanítás Mátraszőlősön

Elolvasom

A mátraszőlősi iskolában mégsem kezdődött meg a tanítás csütörtökön, mivel a képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén nem vonta vissza korábbi, az iskolát megszüntető határozatát, pedig már az előző döntést is jogsértőnek találta a Nógrád Megyei Közigazgatási Hivatal - adta hírül az KlubRádió.

Közoktatás Edupress

Közös Nyílt Nap az ELTE Lágymányosi Kampuszán

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai és Természettudományi Kar szeptember 28-én 9 órai kezdettel Nyílt Napot rendez az egyetem lágymányosi kampuszán, a Kutatók Éjszakája országos rendezvénnyel párhuzamosan. A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a két kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Kiemelt szakmai szempont a BSc-képzésekkel történő elhelyezkedés és továbbtanulási lehetőségek bemutatása.

Közoktatás Edupress

Táncképzés a PTE hallgatóinak

Elolvasom

A nyolcadik tanévét megkezdő Táncoló Egyetem ebben a szemeszterben még több tánc- és mozgáskurzust kínál az érdeklődők részére. Már 9 héten keresztül folyik az oktatás, és Pécs mellett Szekszárdon, az Illyés Gyula Főiskolai Karon is indul ingyenes tánckurzus a PTE hallgatói és dolgozói számára. A meghirdetett órákat a Pécsi Tudományegyetem valamennyi karán elfogadják általános testnevelés címen. A félévnyitó bemutatót szeptember 24-én tartják.

Közoktatás Edupress

A BDF színészhallgatóinak vizsgaelődása

Elolvasom

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Színházművészeti Tanszék végzős hallgatóinak vizsgaelőadását tekinthetik meg az érdeklődők szeptember 21-én, pénteken 17 órakor a Berzsenyi Színház Márkus Emília Kamaratermében.

Közoktatás Edupress

Élménybeszámolót tart az Atlanti-óceánt áthajózó páros

Elolvasom

Az első magyar páros, Pálos Andrea és Rakonczai Gábor nekivágott, hogy átevezze az Atlanti-óceánt, majd visszatért, hogy megossza élményeit a nagyközönséggel. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar és az Apáczaisok Baráti Köre szeptember 26-án 18 órára a Hotel Famulus konferenciatermébe szervezi az 52 nap ég és víz között című élménybeszámolót.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi diploma a MÜTF-ön

Elolvasom

A MÜTF-re érkezett egy tanévre Oliver Politze német vendégdiák, aki a német partnerrel, a Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel-lel kötött szerződés értelmében kettős diplomát szerezhet az intézménynél. A MÜTF hallgatói közül eddig tizenkét fő szerezte meg a német fél diplomáját is.

Közoktatás Edupress

Tudományos székfoglalók a BMF-en

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén Civitate Honoris Causa címmel kitüntetettek a főiskola, a Magyar Mérnökakadémia, valamint az IEEE Hungary CI, SMC és IES & RAS Chapters rendezésében Mini Szimpóziumon tartották meg tudományos székfoglaló előadásukat.

Közoktatás Edupress

Ünnepi tanévnyitó a debreceni tanítóképzőn

Elolvasom

Még nagyon sok éjszaka és nappal áll a rendelkezésükre, hogy ne csak álmodjanak, hanem meg is valósítsák álmaikat - mondta az új elsőéves hallgatóknak Dr. Csorba Péter rektor a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanévnyitó és jubileumi diplomaosztó szenátusülésén, szeptember 9-én Debrecenben, a Nagytemplomban.

1
720 721 722 723 724
730