Közoktatás Edupress

Az oktatók véleményét kérdezte az OFIK

Elolvasom

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) a hallgatók és a munkaerő-piaci szereplők után a felsőoktatási intézmények oktatói gárdájának véleményét is megkérdezte az adott képzési területről és az intézményéről.

Közoktatás Edupress

Megalakult a SEK Tanácsa

Elolvasom

Megalakult a Savaria Egyetemi Központ (SEK) Tanácsa az elmúlt héten. A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusának tagjai a közelmúltban már átvették megbízólevelüket, most Szombathelyen is elkezdődhet a munka.

Közoktatás Edupress

NO Para - a legsikeresebb pécsi diákvállalkozás

Elolvasom

Az Üzleti tervezés elmélete és gyakorlata című kurzust hagyományosan egy olyan nap zárja a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, melyen a hallgatók egy szakmai zsűri előtt prezentálják az üzleti tervükhöz kötődő vállalkozásukat.

Közoktatás Edupress

Mesterképzésekre március 15. a jelentkezési határidő

Elolvasom

Akik a diplomásoknak meghirdetett mesterképzések valamelyikére jelentkeznek, március 15-én (mivel a határidő munkaszüneti napra esik, ezért a következő munkanap, vagyis március 17-én) éjfélig kell postára adniuk vagy elektronikus úton elküldeniük jelentkezésüket.

Közoktatás Edupress

Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban

Elolvasom

Fiatalok a nemzetközi kapcsolatokban - ezzel a címmel indított vetélkedőt középiskolásoknak az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Politológia Tanszéke, melynek döntője január 18-án volt, a Líceum dísztermében.

Közoktatás Eduline

Vidéki főiskolák perspektívái

Elolvasom

Az oktatási tárca, megpróbálván az európai trendekhez igazítani az egyes képzésterületeken oktatott hallgatók arányát, átszabta a felvételi keretszámok rendszerét - váratlanul nehéz helyzetbe hozva sok vidéki főiskolát.

Közoktatás Edupress

Dunaújvárosban lesz az idei EFOTT

Elolvasom

Az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) az elmúlt harminc évben az egyik legnépszerűbb nyári rendezvénnyé nőtte ki magát. Az idén a Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata segíti a fesztivál megszervezését, ezért július 16-20. között a dunaújvárosi Szalki-sziget lesz a találkozó helyszíne.

Közoktatás Edupress

Adományokat gyűjtöttek a BMF-en

Elolvasom

Nagy sikerrel zárult az "Adni öröm!" elnevezésű adománygyűjtés és vásár, amelyet a dévai árva gyerekek javára a Budapesti Műszaki Főiskola Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán rendeztek.

Közoktatás Edupress

A határon túli magyar jelentkezőkről

Elolvasom

A határon túli államilag támogatott képzést megjelölő jelentkezőknek - amennyiben felvételt nyernek egy általuk megjelölt magyar felsőoktatási intézmény államilag támogatott képzésére - miniszteri ösztöndíj pályázaton kell részt venniük, és a regionális határon túli ösztöndíjtanácsok és a Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács javaslata alapján az oktatási miniszter által adományozott miniszteri ösztöndíjjal vehetnek részt az államilag támogatott felsőoktatási képzésben.

Közoktatás Edupress

Folytatódnak a nyílt napok az ELTE-n

Elolvasom

Januárban még három kar tart nyílt napot az ELTE-n, ahol a jelentkezők részletesebben is megismerkedhetnek a karok képzési kínálatával, valamint találkozhatnak a karok vezetőivel, oktatóival és hallgatóival. A nyílt napokon a jelentkezők olyan kérdésükre is megoldást kaphatnak, melyekre esetlegesen a felvételi tájékoztatóban nem találtak választ.

Közoktatás Edupress

Az Educatio Press díjazta a kiállítókat

Elolvasom

Az Educatio Press a hétvégi felsőoktatási szakkiállításon nem csak kiállítóként vett részt, hanem kereste és díjazta a legegységesebb arculatú standot, valamint külön értékelte a legextrémebb és legötletesebb kiállítót, a legkülönlegesebb ajándéktárgyat.

1
720 721 722 723 724
759