Közoktatás Edupress

Közúti biztonsági ügyekről Győrben

Elolvasom

A Széchenyi István Egyetem Közlekedésépítési és Településmérnöki Tanszékének közúti biztonsági témájú "Nice on RoadS" EU-Ázsia projektjének soron következő konferenciáját szeptember 6-án, csütörtökön Győrben, az egyetem "G" előadótermében rendezik.

Közoktatás Edupress

Manherz Károly méltatta a ZSKF-et

Elolvasom

Manherz Károly a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) tanévnyitó ünnepségén beszédében az életre, a versenyhelyzetekre felkészítő iskolák jelentőségét hangsúlyozta - a főiskolát is kiemelve -, valamint gratulált a frissen felvett hallgatók jó tanulmányi eredményeihez.

Közoktatás Edupress

Ünnepi tanévnyitó a BKF-en

Elolvasom

"Ahol nincs kommunikációs főiskola, ott is csinálódik"- Berecz András mesemondó ezekkel a szavakkal zárta előadását a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola szeptember 7-én megtartott évnyitóján. A rendezvény díszvendégeként Dr. Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke tartott előadást az európai pénzek felhasználásáról, valamint a főiskola fejlesztési programban betöltött jelentős szerepéről.

Közoktatás Edupress

Átadták a felújított szobrokat a Műegyetemen

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tekintettel alapításának 225 éves és a történelmi kampusz 100 éves évfordulójára a 2007-es évet ünnepi tanévvé nyilvánította. Ez alkalomból újították fel a K épület előtt egykor állt négy allegorikus szobrot, melyeket ünnepélyes keretek között szeptember 3-án avattak fel.

Közoktatás Edupress

Mégsem került a NAT-ba a pénzügyi ismeretek oktatása

Elolvasom

Mégsem került bele a Nemzeti Alaptantervbe (NAT) a pénzügyi ismeretek országos szintű tanítása. A tavalyi tanévben 60 iskolában kezdték meg tantervi keretek közötti oktatását, idén úgy tervezték, mindenhol kötelezővé teszik, bevezetését azonban elnapolták - adta hírül a Magyar Nemzet.

Közoktatás Edupress

Török Márk: nincs politikai motiváció

Elolvasom

Semmiféle pártpolitikai motivációt nem kell keresni a tandíj-ellenes demonstráció mögött - mondta el az EduPress-nek Török Márk, a szegedi egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) elnöke.

Közoktatás Edupress

Töretlen az érdeklődés a matematika szak iránt

Elolvasom

A természettudományos képzési terület a hazai felsőoktatás egyik legelismertebb, hagyományokkal bíró oktatási szegmense. A természettudósok mellett a természettudományi tanárképzés is jelentős az országban. A természettudományi szakokon ugyan tapasztalható az általános jelentkezői létszámcsökkenés, mégis szilárdnak és kiegyensúlyozottnak mondható évek óta a szakok iránti érdeklődés - derült ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) vizsgálatából.

Közoktatás Edupress

Médiaképzés fogyatékkal élő embereknek

Elolvasom

Újra médiaképzést indít fogyatékkal élőknek a Nonprofit Média Központ Alapítvány. A cél hogy a fogyatékossággal élő embereket készítse fel a médiában való aktív közreműködésre, rádiós és televíziós szerkesztő-riporteri valamint tudósítói ismeretek elsajátítása révén. A program 2007. októberétől 2008. februárig tart, jelentkezési határidő: szeptember 15.

Közoktatás Edupress

Változatlanok a kamatok, bővült a diákhitel szolgáltatása

Elolvasom

Nem változnak a Diákhitel felvehető összegei a 2007/2008-as tanév első félévében sem. Továbbra is havi 30, 25, 21 és 15 ezer forintos kölcsönösszeg közül választhatnak a felsőoktatási intézményben tanulók, ennél csak azok a kérhetnek többet (havi 40 ezer forintot), akik költségtérítéses képzésben vesznek részt. A kamat december 31-ig érvényes mértéke továbbra is változatlanul évi 9,5 százalék.

Közoktatás Edupress

Jó tanuló-jó sportoló díjak a győri egyetemen

Elolvasom

A Széchenyi István Egyetem jó tanulmányi eredményt elért, eredményes élsportolói tevékenységet felmutató hallgatói 1977-től pályázhatnak a "jó tanuló - jó sportoló" elismerésre. Az elmúlt tanév tanulmányi és sporteredményei alapján a nyertesek - Szórádi Katalin, Horváth Tamás és Dani Gábor - az egyetem tanévnyitó ünnepségén vehetik át a díjat.

Közoktatás Edupress

Kevesebb diplomás pályakezdő van állás nélkül

Elolvasom

A KSH Munkaerő-felmérés 2007. május-július időszakra vonatkozó adatai szerint az előző év azonos időszakához képest mintegy 15 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma - derült ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat tájékoztatóján.

Közoktatás Edupress

Tegnap kezdődött a tandíj elleni demonstráció-sorozat

Elolvasom

Tegnap tartotta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) az őszi tandíjellenes demonstráció-sorozat első megmozdulását Szegeden. A Szegedi Egyetemi Hallgatói Önkormányzatával közösen a rektori hivatal elé szervezett megmozduláson csaknem háromezer ember vett részt a hideg, esős időjárás ellenére is - áll a HÖOK közleményében.