Közoktatás Edupress

Új szakok és szakirányok létesülnek a szombathelyi főiskolán

Elolvasom

Két új mesterszak, munkahelyi egészségfejlesztő MSc, kulturális örökség tanulmányok MA, illetve több szakirányú továbbképzési szak, a magyar nyelv oktatása külföldieknek, interkulturális kommunikáció és menedzsment, szaktárgyak oktatása idegen nyelven, valamint ifjúsági szakértő létesül a szombathelyi főiskolán a Berzsenyi Dániel Főiskola Szenátusának utolsó ülésén meghozott támogató határozatot követően.

Közoktatás Edupress

Nyitott nap a BMF Rejtő Karán

Elolvasom

Aki többet akar tudni az ipari termék- és formatervező mérnöki, a könnyűipari mérnöki és a környezetmérnöki képzésekről a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán január 18-án felteheti a kérdéseit.

Közoktatás Edupress

Együttműködik a BBTE és a BME

Elolvasom

A Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) együttműködési megállapodást kötött azon a megbeszélésen, amelyen a kolozsvári egyetem mellett a jelentősebb magyarországi egyetemek is képviselték magukat a múlt héten. Az együttműködés most vált aktuálissá, mert a kolozsvári intézmény magyar tagozata 2007-ben nyitott a mérnöki képzés irányába.

Közoktatás Edupress

Érdekvédelem és viselkedési kódex Újvidéken

Elolvasom

Viselkedési kódex létrehozását tervezik az újvidéki egyetemen. Az elkészülő szabályzat a viselkedési elvárásokon túl, az esetleges büntetések mértékét is tartalmazza majd. A kisebb vétségekért csak figyelmeztetnek, de egy súlyosabbért akár kicsapás is járhat.

Közoktatás Edupress

Megszűnhet a magánintézmények állami finanszírozása?

Elolvasom

A jelentős hallgatói létszámcsökkenés miatt ismét előkerültek a felsőoktatás finanszírozásával kapcsolatos javaslatok, több állami intézmény vezetősége vetette fel újra, hogy az állam csak az általa fenntartott intézményekben finanszírozza a képzéseket, a magánintézményekben ne.

Közoktatás Eduline

A beregszászi főiskoláról

Elolvasom

Sólyom László felkereste vasárnap a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát (KMTF), s a tanintézményben tárgyalt a helyi magyarság vezetőivel. A főiskola ügyeiről szó lesz várhatóan a magyar köztársasági elnök és Viktor Juscsenko ukrán államfő munkácsi megbeszélésén is.

Közoktatás Edupress

Véleményfelmérés a felvi.hu-n

Elolvasom

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ 2007-ben is megkérdezte a hallgatókat a saját intézményről alkotott véleményükről, motivációjukról, terveikről és várakozásaikról. Összesen 5738 nappali alapképzésben, valamint 43 felsőfokú szakképzésben tanuló diák válaszolt a tanulmányaikra vonatkozó kérdésekre - olvasható az OFIK hivatalos honlapján, a felvi.hu-n.

Közoktatás Edupress

A cseh diákok elfogadnák a tandíjat

Elolvasom

Amennyiben javulna az oktatás színvonala, nem elleneznék a tandíjat a cseh diákok. Még akkor sem, ha a megkérdezett hallgatók 68 százaléka nem tartja feltétlenül szükségesnek a tandíj bevezetését - derült ki a Novinky internetes hírportál által készített felmérésből.

Közoktatás Edupress

Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem Pécsett

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Nemzetközi Oktatási Központja idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Magyar Nyelv és Kultúra Téli Egyetem elnevezésű programját. Az intenzív magyar nyelvkurzus január 13. - február 3. között zajlik 24 külföldi hallgató részvételével.

Közoktatás Edupress

Nyílt napok a Pannon Egyetemen

Elolvasom

A Pannon Egyetemen pénteken, január 11-én kezdődik a januári nyílt napok sorozata, elsőként Keszthelyen, a Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar D épületében várják a felvételi előtt állókat.

Közoktatás Eduline

Illemtudó kisdiákok Brightonban

Elolvasom

Kötelező tantárgyként vezette be januártól az illemtant a dél-angliai Brighton College, amelynek bentlakásos internátusában 1200 ifjú brit tanul, akár 3 éves kortól egészen 18 éves korig.

Közoktatás Eduline

Interkultúrális programok Magyarországon is

Elolvasom

Megkezdődött a kultúrák közötti párbeszéd európai évének magyarországi programja, az eseménysorozatot Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára nyitotta meg csütörtökön, Budapesten.

Közoktatás Edupress

MBA diplomával a munkaerőpiacon

Elolvasom

Eltérés mutatkozik a friss diplomások és az idősebb, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező "MBA-sok" munkaerő-piaci megbecsülésében. Megkérdezett szakemberek szerint, csak akkor térül meg ez a képzettség, ha gyakorlattal párosul a diploma - derült ki a Menedzsment Fórum felméréséből.

Közoktatás Edupress

Utólagos tandíj Csehországban?

Elolvasom

Mirek Topolánek cseh kormányfő szerdán bejelentette, hogy javasolni fogja az utólagos tandíj bevezetését a felsőoktatásban, melyet akkor kellene megfizetni, ha a hallgató befejezte felsőfokú tanulmányait és jövedelme elért egy bizonyos szintet.

Közoktatás Edupress

Nyílt nap a BMF ROIK-ban

Elolvasom

A felvételizni kívánó fiatalok január 16-án a Budapesti Műszaki Főiskola Regionális Oktatási és Innovációs Központjában (BMF ROIK) nyílt napon vehetnek részt.

Közoktatás Edupress

Te mire használod? - felmérés a netről

Elolvasom

A 2007-es vizsgajelentkezési időszakban az internet használatról végzett felmérést a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának aulájában a főiskola hallgatói körében ez egyik mobiltelefon szolgáltató cég. A vizsgálatból az derült ki, hogy a hallgatók főleg levelezésre illetve böngészésre használják az internetet - írta meg a Piac és Profit.

1
721 722 723 724 725
758