Közoktatás Edupress

Nyári terepgyakorlat környezetmérnököknek

Elolvasom

2007 nyarán - mind a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar életében, mind a környezetmérnök képzés során először - a Környezetmérnöki Intézet az iskolán kívüli szakmai gyakorlat részeként ökológiai-természettudományi terepgyakorlatot szervezett a hallgatók számára.

Közoktatás Edupress

oPEn - Gazdasági játékfesztivál a veszprémi középiskolásoknak

Elolvasom

A középiskolások aktív bevonásával szervez társasjátékot szeptember 20-án 14 órai kezdettel Veszprémben a Tudás Sziget Menedzsment Gondolkodó és Gyakorló Műhely: oPEn-GTK címmel. A versenyzőknek több helyszínen, különböző feladattípusokban kell helytállniuk. Egész nap számos játékra és ingyenes koncertekre várják a rendezők az érdeklődőket.

Közoktatás Edupress

Két díjjal tért haza a MÜTF Helyi Bizottsága

Elolvasom

A Közgazdász Hallgatók Nemzetközi Szervezete, az AIESEC Helyi Bizottság két oklevéllel tért haza az évzáró nyári közgyűlésről. Az okleveleket minden év végén a nemzeti vezetőség ítéli oda azoknak a Helyi Bizottságoknak, amelyek elmúlt éves teljesítményüknek megfelelően több kompetenciát vizsgálva kiérdemlik az elismerést.

Közoktatás Edupress

Újabb PPP-s épületet adtak át Pécsett

Elolvasom

Elkészült a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar (PTE PMMK) PPP beruházási formában megvalósuló rekonstrukciójának és bővítésének első üteme. A felújított épületben tartották szeptember 11-én az ünnepélyes tanévnyitót is.

Közoktatás Edupress

Tudománnyal a környezeti nevelésért konferencia

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari mérnöki Karának Tanárképző Intézete november 8-9. között rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepe keretében, Tudománnyal a környezeti nevelésért című konferenciáját, Sopronban. A jelentkezés határideje: szeptember 15.

Közoktatás Edupress

Köztársasági ösztöndíjakat adtak át az EKF-en

Elolvasom

Ünnepélyes keretek között, az egri Eszterházy Károly Főiskola tanácstermében adta át az intézmény 29 hallgatójának az idei köztársasági ösztöndíjakat dr. Hauser Zoltán a főiskola rektora és Lőrinczné dr. Thiel Katalin oktatásfejlesztési rektorhelyettes szeptember 18-án.

Közoktatás Edupress

Évnyitó az A-ha! programban

Elolvasom

Nagyszabású, ingyenes Évnyitó rendezvénnyel indítja útjára az A-HA! program 2007/2008-as tanévét a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság (SzNPTT), szeptember 21-én, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban. Különféle sportolási lehetőségek és olyan népszerű produkciók várják az érdeklődőket kora délutántól estig, mint Lola, Márk, Rockin' RockCats, Dorina, Puskás Peti és a United együttes koncertje.

Közoktatás Edupress

Jó magyar szereplés a fiatal tudósok versenyén

Elolvasom

Az EU Fiatal Tudósok Versenyének 19. nemzetközi döntőjét szeptember 14. és 19. között rendezték meg Valenciában. A 30 ezer 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 124 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázója képviselte. Spohn Márton a három I. díj egyikét nyerte el, Buza Dániel István, az Európai Szabadalmi Hivatal legnagyobb elismerését kapta meg különdíjként.

1
721 722 723 724 725
730