Közoktatás Edupress

Új helyszínen a Gólyabál Nyíregyházán

Elolvasom

A hagyományokhoz híven idén ismét megrendezik a nyíregyházi Gólyabált, mely nevével ellentétben nem csak a gólyáknak, hanem minden bálozó kedvű fiatalnak lehetőséget kínál a szórakozásra, idén azonban a Kodály Zoltán Kulturális Centrumban lesz a mulatság.

Közoktatás Edupress

Prímszámokról és informatikáról az EKF-en

Elolvasom

Az Eszterházy Károly Főiskola Matematikai és Informatikai Intézete és a Miskolci Akadémiai Bizottság Matematikai - Informatikai Munkabizottsága szervezésében a Magyar Tudomány Napja 2007 című rendezvény keretében november 6-án meghívott vendégprofesszorok tartottak tudományos előadást.

Közoktatás Edupress

Nívódíj-átadás a Szabadalmi Hivatalban

Elolvasom

Idén tizenegyedik alkalommal adták át a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia által közösen alapított Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjakat. A díj a nemzetközi megmérettetés próbáját is kiálló, magas színvonalú, szabadalmi oltalomban is részesített műszaki fejlesztési, alkalmazott tudományi találmányok alkotóit hivatott ezen a módon is elismerni. A díj odaítélélésről az alapítók képviselőiből álló kuratórium dönt.

Közoktatás Edupress

Kémia nanométerekben a Pannon Egyetemen

Elolvasom

A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva, Kémia 10 nanométeres méretekben címmel nyílt napot szervezett a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Kémiai Kutatóintézete (MÜKKI) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kémiai Kutatóközpontjának Anyag- és Környezetkémiai Intézete november 7-én délután.

Közoktatás Edupress

Ipari Nyílt Nap volt a BME-n

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem november 7-én rendezte meg a már hagyománnyá vált Ipari Nyílt Napját a Központi épületben. A kilencedik alkalommal megrendezett nyíltnap témaköre az Egyetem és gazdaság volt.

Közoktatás Edupress

Publikációs Nívódíjakat adott át a győri egyetem rektora

Elolvasom

A közelmúltban már tizedik alkalommal hirdette meg Publikációs Nívódíj pályázatát a Széchenyi István Egyetem. A nívódíj az elmúlt tanévben referált nemzetközi folyóiratban megjelent publikációt, jelentős szakkönyvet készítő, kiemelkedő művészeti teljesítményt felmutató győri egyetemi oktatók anyagi és erkölcsi elismerésére szolgál.

Közoktatás Edupress

Gólyabál a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

A Miskolci Egyetemi Gólyabált november 9-én rendezi meg az intézmény, a tavalyi évhez hasonlóan idén is változatos zenei kínálatal várják a bálozókat. Négy helyszínen a rock n rolltól a latinon és a dzsesszen át a chill outig minden zenei stílus képviselteti magát az eseményen.

Közoktatás Edupress

Az MRK Műszaki Tudományok Bizottságának ülése a BMF-en

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Műszaki Tudományok Bizottsága október 31-én tartotta soron következő ülését a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) óbudai telephelyén. Dr. Köves János elnök megnyitó szavait követően Dr. Gáti József, a BMF kancellára mutatta be a házigazda intézményt, majd a napirendek tárgyalására tértek át.

Közoktatás Edupress

V43-as mozdony érkezett a BMF-re

Elolvasom

A már a Kandó jelképének számító, hosszú évek óta a főiskola épülete előtt álló mozdonyt október 15-16-án éjjel V43-as típusúra cserélte le a MÁV Nosztalgia Kft.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi siker, hangverseny a Zeneakadémián

Elolvasom

Hazatértek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiváló tanárai - Marton Éva és Devich János, valamint Perényi Eszter -, akik Sanghajba tartottak mesterkurzust. Az utazás során szerzett tapasztalatokat felhasználva az egyetem rektora, Batta András beszámolt arról, hogy az egyetem nemzetközi sikereknek és elismeréseknek köszönhetően az oktatás megújítását, valamint külföldi kapcsolatok kiépítését tervezi.

Közoktatás Edupress

Programok a tudomány napja alkalmából Győrött

Elolvasom

Az AUT-INFO konferencia-sorozaton az ipari elektronika, az automatizálás, az informatika legújabb fejlesztési eredményeit és alkalmazásait mutatják be, ezúttal Győrött november 14-én. A Magyar Tudomány Napja alkalmából ezt megelőzően ma, november 7-én két szakmai műhely előadásait hallgathatják az érdeklődők, valamint a posztdoktori kutatási pályázat nyertesei tartanak előadást.

Közoktatás Edupress

I. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencia Miskolcon

Elolvasom

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, valamint a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztálya közösen szervezte meg idén első alkalommal az I. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferenciát, amelyre Pécstől Nyíregyházáig különböző típusú középiskolákból 80 diák jelentkezett és amit november 9-10-én rendeznek meg a Miskolci Egyetem A épületében.

Közoktatás Edupress

Dante-kódex bemutató a Szegedi Tudományegyetemen és az ELTE-n

Elolvasom

A Szegedi és a Veronai Tudományegyetem közösen jelentette meg a XIV. századi Dante-kódex hasonmás kiadását. A kódexet és a hozzá kapcsolódó tanulmánykötetet a két intézmény vezetői és a szerkesztők november 8-án délután 16 órakor mutatják be Szegeden, a József Attila Tanulmányi Központ Kiállítási terében, valamint egy nappal korábban, november 7-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának Dísztermében.

1
717 718 719 720 721
741