Közoktatás Edupress

Amerikában is használható ápolói diploma

Elolvasom

Az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok között megvalósuló legnagyobb képzési együttműködés, az Atlantis Program újabb magyar intézménnyel bővült. Az egyedülálló szakmai tudást nyújtó projektben így immár a Semmelweis Egyetem is részt vesz, mely egy finn és egy amerikai felsőoktatási intézménnyel közösen dolgozta ki transzatlanti ápoló képzését. A projekt négy évre 400 ezer dolláros támogatást nyert el.

Közoktatás Edupress

Sprechen Sie magyarul?

Elolvasom

Ötödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári Egyetemet július 21. és augusztus 17. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Közoktatás Edupress

Regionális Tudásközpont létrehozását tervezik Zalaegerszegen

Elolvasom

A Budapesti Gazdasági Főiskola felmérve a felsőoktatást érintő intézkedések, és az új felvételi pont-meghatározási rendszer várható hatásait Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetésével való egyetértésben Regionális Tudásközpont létrehozását kezdeményezte Zalaegerszegen, kihelyezett intézetének campusán. A Pécsi Tudományegyetem örömmel üdvözölte a kezdeményezést, a vezetők most tárgyalnak egymással és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésével, a három felsőoktatási intézmény közötti lehetséges együttműködés részleteiről.

Közoktatás Edupress

A Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója indul az ötkarikás játékokon

Elolvasom

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának hallgatója, Radasics Vilmos indul az augusztus 8. és 24. között Pekingben megrendezett ötkarikás játékokon. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a BMX sportágban indulók névsorát felülvizsgálva, arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy egy férfi versenyzőjük számára szabadkártyát ad.

Közoktatás Edupress

Könnyűipari mérnöki mesterszak indul a BMF-en

Elolvasom

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság korábbi ülésén véleményezte a könnyűipari mérnöki mesterszak indítási kérelmét a Budapesti Műszaki Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem közös képzéseként. A szak 2009 februárjában indulhat el a főiskolán.

Közoktatás Edupress

489 ezer férőhely van a felsőoktatásban

Elolvasom

Az Oktatási Hivatal ellenőrzés után jóváhagyta a felsőoktatási intézmények kapacitásszámait. Jelenleg 489 ezer hallgatói férőhely van a magyar felsőoktatásban, az aktív hallgatói létszám pedig 380 ezer fő - jelentette be Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár szerdán, Budapesten.

Közoktatás Edupress

Sikeresek hazánkban az Europass dokumentumok

Elolvasom

Több mint 3 millió online készített önéletrajz Európa-szerte - a felmérések szerint az Europass jó úton halad, hogy valóban egységes európai önéletrajz-formátummá váljon - adta hírül a Nemzeti Europass Központ közleményében. Magyarországon az európai átlagnál is népszerűbbek az Europass dokumentumok.

Közoktatás Edupress

Összevonnák a természettudományos tárgyak oktatását

Elolvasom

Miközben a természettudományos műveltség radikálisan visszaesett, a piac pedig aggódik a szakemberhiány miatt, újabb politikai vita készül kirajzolódni a természettudományos tárgyak összevont oktatása körül. Az angolszász alapokon nyugvó elképzelés bevezetése további terheket jelentene a közoktatási intézmények és a felsőoktatás számára egyaránt.

Közoktatás Eduline

Best Nyári Egyetem indul Veszprémben

Elolvasom

A BEST (Board of European Students of Technology) európai mérnökhallgatók non-profit egyesülete, napjainkban 29 ország 77 műszaki egyetemén van aktívan jelen. A BEST célja, hogy felkészítse a jövő mérnökeit a multikulturális környezetben folyó nemzetközi munkára.

Közoktatás Edupress

Az EFOTT megrendezésére pályázik Győr

Elolvasom

Győr pályázik az egyetemisták és főiskolások jövő évi országos turisztikai találkozójának rendezésére. A győri önkormányzat és hallgatói képviselet már idén is közös programokkal várja a dunaújvárosi EFOTT látogatóit.

Közoktatás Edupress

Maradék tudnivaló a felvételizőknek

Elolvasom

Július 10-én lejárt a dokumentumpótlás és sorrendmódosítás határideje, mostantól a ponthatárok megállapítására kell várniuk a jelentkezőknek. A július 10-ei határidővel beküldött dokumentumok feldolgozása folyamatos, a ponthúzás július 24-én lesz.

Közoktatás Edupress

Növekvő kiadások a kompetencia alapú oktatásért

Elolvasom

A kompetencia alapú oktatás tankönyvei a hagyományos tankönyvek árának csaknem háromszorosába kerülnek - adta hírül a Független Hírügynökség. Egyelőre 1000 magyarországi iskola alkalmazza az új tanítási módszert, de eddig csak száz iskola rendelte meg a borsos árú segédanyagokat.

1
717 718 719 720 721
786