Közoktatás Edupress

Nyílt napok a Bánkin

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara intézményi felvételi tájékoztatót rendez január 10-én, 15-én és 17-én.

Közoktatás Edupress

Szép új kollégiumot mindenkinek

Elolvasom

Az elmúlt másfél évben PPP-beruházás keretében három új kollégiumot adtak át: Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen (400 férőhely), a gödöllői Szent István Egyetemen (464 férőhely) és a Budapesti Műszaki Főiskolán (400 férőhely) - áll az Oktatási és Kulturális Minisztérium év végi közleményében.

Közoktatás Edupress

Az ELTE-TTK nyílt napot szervez a lágymányosi kampuszon

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara (ELTE TTK) január 11-én 9 órai kezdettel nyílt napot rendez az egyetem lágymányosi kampuszán. A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Kiemelt szakmai szempont a BSc képzésekkel történő elhelyezkedés és továbbtanulási lehetőségek bemutatása, és részletes tájékoztatást adnak a tanárképzésről.

Közoktatás Edupress

Nyitott kapuk Győrben

Elolvasom

Nyitott kapuk címmel tart továbbtanulási rendezvényt a Széchenyi István Egyetem január 8-án, kedden. A jelentkezési stratégiához szükséges információk mellett a tanulmányok rendszere és követelményei, a diploma megszerzése utáni elhelyezés is kiemelt szerepet kap a szakok bemutatásakor.

Közoktatás Eduline

Megkezdődőtt a jelentkezési időszak

Elolvasom

Már összeülhettek a családi kupaktanácsok, a baráti társaságok, hogy áttanulmányozzák az idén csaknem ezer oldalon megjelent Felsőoktatási felvételi tájékoztatót, amelyben számos alapszak, 85 mesterszak és további felsőfokú szakképzések listáját böngészhetik a pályaválasztók. A döntés nem csak a kb. százezer potenciális jelentkezőt, hanem családjukat is érinti.

Közoktatás Edupress

Pályaorientációs nyílt nap a ZSKF-en

Elolvasom

A Zsigmond Király Főiskolán (ZSKF) január 8-án nyílt napot rendeznek, ahol a gazdaságtudományi, bölcsészet- és társadalomtudományi területen hirdetett szakokat ismerhetik meg az érdeklődők. A rendezvényen a látogatók betekintést nyerhetnek a főiskola oktatási rendszerébe, részletes tájékoztatást kaphatnak az összes képzésről, megismerkedhetnek a neves oktatókkal, feltérképezhetik a potenciális munkaerő-piaci lehetőségeiket.

Közoktatás Edupress

Fiatal tudósok a Nobel díj átadásán

Elolvasom

Gilyén András és Spohn Márton MAFITUD-tagok képviselték hazánkat a Stockholm Internetional Youth Science Seminar (SIYSS) eseménysorozatán 2007. december 4-11. között. Gilyén András a Magyar Innovációs Szövetség delegáltjaként jutott ki, míg Spohn Mártont az EU Fiatal Tudósok Versenyén szerzett I. helyezésével kvalifikálta magát.

Közoktatás Edupress

A felsőoktatás reformlépéseit összegezte az OKM

Elolvasom

A kormány arra törekszik, hogy versenyképes és minőségi felsőoktatás legyen Magyarországon. A 2007-ben végrehajtott újabb reformlépések is ezt a célt szolgálták- írja az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményében, amelyben az elmúlt év eredményeit és a következő év változásait összegezte.

Közoktatás Eduline

Szilveszter 2007 Budapest - ott voltunk...

Elolvasom

A szilveszteri „kötelező bulizás” nem mindenkinek a szíve csücske, de mivel a tévé évbúcsúztató programjai nem jelentenek különösebb alternatívát, az ember gyorsan az utcán találja magát egy pezsgővel a kezében.

Közoktatás Edupress

A jelentkezők megoszlása régiók szerint

Elolvasom

A felsőoktatásba jelentkezők és a felvettek aránya régiónként eltérő képet mutat, melynek több oka lehet. Ilyen a régiók között eltérő képzési kínálat, a demográfiai jellemzők és az ezzel összefüggő középiskolai tanulói összetétel. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ ezúttal a 2007-es jelentkezések során mutatkozó régiók szerinti tendenciákat vizsgálta.

Közoktatás Edupress

A britek legfeljebb öt kurzusra jelentkezhetnek

Elolvasom

Az Egyesült Királyságban évente körülbelül 500.000 fiatal adja be jelentkezési lapját a felsőoktatásba, míg Magyarországon 2007-ben valamivel több mint 108 ezer jelentkezés érkezett, ebből tehát látszik, hogy a szigetországban arányaiban kevesebben szeretnének diplomát szerezni, mint nálunk. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ a brit felvételi rendszert vizsgálta.

Közoktatás Eduline

Változások a felsőoktatásban január 1-jén

Elolvasom

Több változás is életbe lép a felsőoktatás területén január 1-jén, így a felsőoktatás új típusú támogatása; a tandíjból származó bevételre vonatkozó szabályozás, s a felsőoktatási hallgatók juttatásairól és egyes térítésekről szóló rendelet is ekkortól hatályos - közölte az oktatási tárca.

1
715 716 717 718 719
751