Közoktatás Eduline

DJ Krush az A38-on február 29-én

Elolvasom

DJ Krush pár éve már adott egy zseniális-közeli koncertet az A38-on. Az absztrakt hiphop nagy japán zen-mestere visszatér, hogy életmű-DVD-jének kiadása alkalmából ismét bemutassa, milyen a dzsesszel, elektronikával elegyített okos és elmélyült hiphop.

Közoktatás Edupress

Pannon Mérnöknapok Veszprémben

Elolvasom

Első alkalommal rendezik meg hagyományteremtő szándékkal a Pannon Egyetemen a mérnöknapokat február 26-27-én, melynek célja a hallgatók informálása arról, mit tartogat számukra jövőbeni szakmájuk.

Közoktatás Edupress

Az Unióban tanulnál, dolgoznál?

Elolvasom

Az Egyetemes Európa Info-járat tegnap bezárta kapuit a Debreceni Egyetemen és elindult következő állomása felé. Az egyedülálló kezdeményezés során az egyetem hallgatói leginkább az európai uniós ösztöndíjak, a munkavállalás és az önkéntes munka iránt érdeklődtek.

Közoktatás Edupress

Kutatói pályázat diákok számára

Elolvasom

Immár hatodik alkalommal hirdeti meg esszépályázatát a Kutató Diákok Országos Szövetsége (KutDiák), ahol a fiatalok saját véleményüknek, kutatásaiknak adhatnak hangot, és hívhatják fel azokkal magukra a hazai, vagy akár a nemzetközi tudományos élet résztvevőinek figyelmét is.

Közoktatás Edupress

A mesterképzéseken idén még a volt főiskolásoké a pálya

Elolvasom

Érdemes minél előbb felvételizniük mesterképzésre azoknak, akik korábban főiskolai végzettséget szereztek és eddig nem tanultak tovább: ugyanis a mesterszakok már idén is nagy számban elindulnak, viszont a kétciklusú képzés első képzési ciklusában, alapképzésen végzettek nagy számban csak 2009-ben végeznek. Addig a főiskolai végzettségűeké a terep.

Közoktatás Edupress

Elvándorolnak a diplomások?

Elolvasom

A Magyar Tudományos Akadémia - mint a magyar tudományosságot képviselő közintézmény - célul tűzte ki, hogy felmérje a hatáskörén, intézményrendszerén kívül eső - külföldön tevékenykedő - magyar diplomás munkavállalókat, a külföldi tudományos életben, oktatói munkában résztvevőket. Az MTA a "Nyugati Magyar Tudományosság" 2005-ben indult programja keretében folytatja le a külföldön dolgozó magyar diplomásokat megkereső, valamint helyzetüket felmérni kívánó kutatást.

Közoktatás Edupress

Több ezren kattantak rá a legjobb iskolákra

Elolvasom

Magyarország közép- és általános iskolásai immár fél éve ádáz cyberharcot vívnak egymással az ország legjobb sulijának címéért egy internetes oldalon. Az elkövetkező hónapokban dicsfényben úszhatnak majd Magyarország legszínesebb, legzöldebb, legtrendibb, és legjobb tanári elszólásokkal bombázott iskolái is.

Közoktatás Eduline

Max Romeo az A38 Hajón február 28-án

Elolvasom

Majdnem pontosan egy évvel Lee 'Scratch' Perry történelmi fellépése után ismét a reggae egyik élő legendája érkezik először Magyarországra: Perry egykori harcos- és zenésztársa, a jamaika zene történetének talán legfontosabb kulcslemezét, a War Ina Babylont megalkotó Max Romeo lép fel.

Közoktatás Eduline

Az MBA-képzésekről is nyílt napon tájékoztatnak

Elolvasom

A mesterképzésre jelentkezőknek három hetük van eldönteni, mely szakokat, milyen sorrendben jelöljék meg a jelentkezési lapon, ezért több intézmény ad még egy-két lehetőséget a felvételizőknek, hogy körültekintő és személyes benyomásokon alapuló döntést hozhassanak továbbtanulásukról.

Közoktatás Eduline

Itt lesz az R.E.M a Szigeten

Elolvasom

Az R.E.M a minap hozta nyilvánosságra európai fesztiválfellépéseit. A zenekar elfogadta a Sziget fesztivál meghívását, így augusztus 16-án a Nagyszínpad headlinereként lép fel Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills, azaz a R.E.M. Szintén nem titok már, hogy - a délutáni nagyszínpados fellépők között - a német Die Ärzte zenekar is fellép az idei Szigeten.

Közoktatás Eduline

Night of the Unexpected zenei minifeszt

Elolvasom

A Night of the Unexpected egy egyestés minifesztivál, amelyet az amszterdami Paradisóban rendeznek meg évente. Anglia után Magyarországon a Trafó a fesztivál második külföldi helyszíne! A buli időpontja 2008 március 1.

Közoktatás Edupress

Tanulmányok mesterfokon - még lehet jelentkezni az MSc és MA képzésekre

Elolvasom

Lezárult a felsőoktatási jelentkezési időszak azok számára, akik alapképzésben, felsőfokú szakképzésben, vagy egységes, osztatlan képzésben szeretnék megkezdeni tanulmányaikat szeptembertől. A mesterképzésre jelentkezőknek azonban még még van idejük eldönteni, hogy hova felvételizzenek. Nekik március 17-e a jelentkezési határidő. Összesen 98 különböző mesterszak indul 24 állami- és magánintézményben, és további hét egyházi és két külföldi intézményben.

1
714 715 716 717 718
759