Közoktatás Eduline

Világszerte június 16-án ünneplik James Joyce-ot

Elolvasom

Világszerte június 16-án ünneplik a Bloomsdayt, James Joyce Ulysses című, csaknem ezer oldalas regényére emlékezve, mely egyetlen napon, 1904. június 16-án játszódik, Dublinban. A Bloom-nap erős magyar vonatkozással is bír: a mű főhőse, Leopold Bloom (Virág Lipót) a regény szerint Szombathelyen született, és a kutatások szerint alakjában felismerhető Joyce egy hasonló nevű, a Vas megyei városból származó ismerőse.

Közoktatás Eduline

A Sziget újabb színtere: MasterCard Party Aréna

Elolvasom

A Sziget elektronikus tánczenei központjában világszerte ismert DJ-k, a francia elektro képviseletében Justice, a drum and base világából a Chase & Status, a metalheadzes hangzás zászlóvívőjeként Bailey lesz hallható, hogy csak pár nevet említsünk a széles kínálatból.

Közoktatás Eduline

Mobilod lehet a belépőd a SZIN-re

Elolvasom

Még kényelmesebb és egyszerűbb jegyvásárlási lehetőség, sorbanállás nélkül - ezt kínálja az érdeklődőknek újonnan elérhető szolgáltatásával a nyár legnagyobb záróbulija, a Szegedi Ifjúsági Napok. A hazai fesztiválok sorában elsők között bevezetett MOBILticket nem csupán egy forradalmian új jegyvásárlási megoldás, de a rendezvény kiemelten kezelt öko-koncepciójához is illeszkedik.

Közoktatás Edupress

Segítség designereknek és technikai fejlesztőknek

Elolvasom

Az Arcus 2007 októberében került kiemelt partnerségi viszonyba a Microsofttal a Web Channel Campaign (WCC) programon belül, mely lehetőséget biztosít alakuló vagy már létező webfejlesztő, webdesigner és kreatív cégeknek, hogy a Microsofttal közösen lépjenek piacra, vagy fokozzák piaci jelenlétüket.

Közoktatás Edupress

Két új Kodolányis kiadvány az Ünnepi Könyvhéten

Elolvasom

A Kodolányi János Főiskola Könyvtára a 79. Ünnepi Könyvhét székesfehérvári programjaihoz könyvbemutatóval csatlakozott. Virágh Ildikó: Arcok Fejérből és Bakonyi István: Mesterek és tanítványok című kötetét Győrffy Miklós a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék vezetője mutatta be június 9-én.

Közoktatás Eduline

Lezárult a második szemeszter az Akadémián

Elolvasom

Tudománykommunikációs és kutatásmenedzser képzés az Akadémián - Immár közel száz magyar kutató vett részt a Magyar Tudományos Akadémia égisze alatt zajló képzésben, amely tudományos munkájuk kommunikálásához és kutatási projektjeik, intézményeik menedzseléséhez ad naprakész ismereteket a szakembereknek.

Közoktatás Eduline

600 kutató,15 város,1 éjszaka: Kutatók Éjszakája 2008

Elolvasom

Magyarország idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája elnevezésű európai rendezvénysorozatban, melynek során szeptember 26-án délutántól kezdve egész éjjel nyitott laboratóriumok és egyetemek várnak országszerte kicsiket és nagyokat, hogy hétköznapi nyelvre lefordítva közelebb hozzák őket a tudomány világához. A fotópályázattal egybekötött fesztivál-jellegű eseménysorozatban a több száz program között boszorkánykonyha, káosz és fraktálok, repülésszimuláció, fénycsapdázás és fogyatékosságtörténeti vándorkiállítás is várja a látogatókat.

Közoktatás Eduline

A nyár legSZINesebb fesztiválja

Elolvasom

Mindenki már most írja be a naptárjába: augusztus 27-31. között SZIN! A hazai fesztiválpaletta legnagyobb hagyományokkal rendelkező rendezvénye, a nyár utolsó nagy fesztiválja a Tisza-parti város Újszegedi Partfürdőjén várja látogatóit - mások mellett - a Morcheeba, a Backyard Babies, a Within Temptation, a Russkaja, MC SirReal(Freestylers) illetve a hazai zenei élet legismertebb képviselőinek társaságában.

Közoktatás Eduline

Ingyen tanulhatnak a munkanélküliek

Elolvasom

„Évente 80-100 ezer embert közvetlenül és nagy mértékben támogatunk annak érdekében, hogy szakképzettséget szerezzenek, vagy hogy be tudják fejezni alap- illetve középfokú tanulmányaikat.” - nyilatkozta Soós Adrianna, a Foglalkoztatás és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese a MindenTanulásban. Az álláskeresőknek nem csak a tanfolyam díját finanszírozzák, de sok esetben utazási és megélhetési támogatást is biztosítanak. A munkanélkülieken kívül a gyesen és gyeden lévő anyukák, a szakképesítéssel nem rendelkezők és a 45 év felettiek is jogosultak képzési támogatásra.

Közoktatás Eduline

Amikor nincs meccs - programajánló

Elolvasom

Északi fény: ismét Operafesztivál Miskolcon. Hangoskodóművész: Mike Patton. Örök fenegyerekek: Bad Religion. A kör bezárul: Krétakörmenet; avagy egy színházi csoport áttekinti múltját. Orosz történetek: egy fotóriporter a nagy országban. Kezdődő fesztiválidény: Pécs, Sétatér. Ha eleged van az EB-ből: irány a Női Pálya!

Közoktatás Eduline

Levizsgáztál? Gyere, dolgozz nálunk! (x)

Elolvasom

Fejlesztőnek vagy programozónak tanulsz? Végeztél már? Vagy van még egy éved, amit akár munka mellett is végig tudsz csinálni? Jó ötleteid vannak, amiket eddig csak a saját site-odra tudtál lefejleszteni? Szeretnéd otthagyni az ujjlenyomatodat a virtális térben? Gyere, mutasd meg velünk együtt, mire vagy képes!

Közoktatás Edupress

Péntektől VAKÁCIÓ!

Elolvasom

Pénteken a közoktatási intézményekben felkerül a táblákra a vakációt jelző utolsó betű, a V is, és kezdetét veszi a mintegy két és fél hónapos nyári szünet. A diákok szabadidejének tartalmas eltöltését az idén is több száz színes program, nyári tábor szolgálja. A közoktatásban több mint 1,7 millió gyermek kezdi meg nyári pihenését. A szaktárca tájékoztatása szerint az általános iskolákban 809.160, a szakiskolákban 123.192, a speciális szakiskolákban 9.773, a gimnáziumokban 200.026, a szakközépiskolákban 242.016 diák zárja a tanévet pénteken.

Közoktatás Eduline

Fesztivál földön, vizen levegőben

Elolvasom

Bár mindössze két hete kezdődött meg a jegyeladás, máris több mint dupla annyi bérlet és szálláshely fogyott el a Zánkai BalaTone Fesztiválra, mint tavaly ilyenkor. Július 24-27. között, a hajdani úttörőtábor ismét várja mindazokat, akik teljes pörgésben szeretnének eltölteni néhány önfeledt napot a Balatonnál, nappal sportra vagy strandra vágynak, este pedig koncertekre. A tavaly startolt fesztivál a nyári könnyűzenei fesztiválok közül a legbarátibb áron érhető el, programkínálata pedig egyedülálló, hiszen az esti koncertek mellett több, eddig külön megrendezett extrém sport- és sportrendezvényt is magába foglal.

Közoktatás Eduline

Múzeumok éjszakája - az Iparművészeti programja

Elolvasom

Reneszánsz performansz, divatbemutató, mozdulatszínház, összművészeti installáció és zenés tárlatvezetés várja az érdeklődőket az Iparművészeti Múzeumban június 21-én, a Múzeumok éjszakáján, amikor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói "veszik birtokba" az intézményt; a MOME Maraton este 6-tól reggel 6-ig tart.

Közoktatás Edupress

Pulitzer-díj diákújságírók számára

Elolvasom

Összesen mintegy kétmillió forinttal támogatják a fiatal tehetséges diákújságírókat a Pulitzer Szülővárosának Díj adományozásával. A pályázatra beküldött, már nyomtatásban vagy online médiumban megjelent újságcikkeket neves zsűri bírálja.

Közoktatás Eduline

Ismét világrekordot dönt a Zöld Vadművelet

Elolvasom

Országosan 57 csapatba tömörülve, 270 lelkes Vadművelő jelentkezett az április 22-én, a Föld Napján meghirdetetett felhívásra. A tavalyi ültetés már így is a világ legnagyobb összehangolt gerillakertészeti akciója volt, az idei azonban nagyságrendekkel túlszárnyalja azt.

Közoktatás Eduline

Európai popfesztiválkörkép

Elolvasom

Már kelet-európaiak is szerepelnek a legjelentősebb nyári popfesztiválok között, de a legfelkapottabb zenekarokat még mindig inkább a kontinens nyugati felén lehet elcsípni.

1
714 715 716 717 718
773