Közoktatás Edupress

Ülésezik a Diákparlament

Elolvasom

Az Országos Diákparlament idén három napig ülésezik Zánkán. Az október 28-án kezdődő rendezvény célja az, hogy az önkormányzatokban részt vevő tanulók szakmai ismeretei és személyes kapcsolatai bővüljenek, és hogy ajánlásokat fogalmazzanak meg az oktatás világának szereplői számára a diákjogok hatékonyabb képviselete érdekében.

Közoktatás Edupress

Minőségi oktatás európai dimenzióban

Elolvasom

A Nyíregyházi Főiskolán záráshoz közeledik a Minőségi oktatás hatékony vezetéssel európai dimenzióban című kétéves pályázati program. A projekt az Európai Unió és a magyar kormány társfinanszírozásával a Humánerőforrás Operatív Program keretében 110 millió forintos támogatással segíti a felsőoktatási intézmények minőségorientált működését.

Közoktatás Edupress

Szemiotika konferenciát rendeztek az egri főiskolán

Elolvasom

A Magyar Szemiotikai Társaság, a Miskolci Akadémiai Bizottság és az Eszterházy Károly Főiskola Kommunikáció Tanszékének közös szervezésében immár ötödik alkalommal rendezték meg az országos Semiotica Agriensis és Ifjú szemiotikusok konferenciát.

Közoktatás Edupress

Az oktatási miniszter közbenjárását várják a BBTE ügyében

Elolvasom

A Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) természettudományi, illetve humán tudományi karain tanító magyar oktatók 83 százaléka év elején aláírásával támogatta a BBTE két magyar tannyelvű karának beindítására vonatkozó követelést. Toró T. Tibor parlamenti képviselő, a magyar egyetemi oktatók megbízásából a múlt héten iktatta a román oktatási miniszternél a dokumentumcsomagot.

Közoktatás Edupress

Fogyasztóvédelmi szakirányú továbbképzés az EKF-en

Elolvasom

Az Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Egerfood Regionális Tudásközpontja és az Észak-magyarországi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szervezésében elindult az Élelmiszerellenőrzés és Fogyasztóvédelem elnevezésű szakirányú továbbképzési szak október 19-én.

Közoktatás Edupress

Számonkérik a mentori ismereteket

Elolvasom

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) által létrehozott Katapult Mentorprogram október 18-án országos körutat indított a programba idén bekerült mentorok ismereteinek felmérése céljából. A körút első, budapesti állomásán Szegedi Dezső, az OKM Roma Integrációs Titkárságának szakértője is meghallgatta a mentorokat.

Közoktatás Edupress

Biológiai felfedezés, melyet a Gömböc motivált

Elolvasom

A Gömböc - a magyar matematikai találmány, - melyet Domokos Gábor és Várkonyi Péter talált fel és alkotott meg, most egy újabb nemzetközi tudományos sikerhez vezetett. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatóinak felfedezését a Brit Tudományos Akadémia biológiai lapja tette közzé melyben a teknősök geometriájáról alkotott elképzeléseiket fejtik ki.

Közoktatás Edupress

Szegeden járt a reform túra

Elolvasom

A kormány által szervezett Felsőoktatási Reform Túra soron következő állomásán, október 17-én Szegeden a JATIK Aulájában több mint százan várták érdeklődve, hogy meghallgassák a Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár, Prof. Dr. Pukánszky Béla, az SZTE rektorhelyettese és Török Márk HÖOK elnökségi tag, a szegedi EHÖK elnöke közötti pódiumvitát. Manherz Károly nyitóbeszédében kiemelte: a túra elsődleges célja az érdeklődők tájékoztatása a Felsőoktatási Reform részletes tartalmáról.

Közoktatás Edupress

Karácsonyig tárgyalják a tandíj kérdését

Elolvasom

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fontolóra veszi a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) alternatív javaslatát, amit a tandíj ellen nyújtott be múlt héten a szaktárcának. Karácsonyig folytatják a tárgyalásokat - jelentette be Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár a Felsőoktatási Kerekasztal csütörtöki ülését követően - olvasható a minisztérium honlapján.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi tudományos konferencia az EKF-en

Elolvasom

Globalizáció - Európai Unió - Magyarország címmel rendezett nemzetközi tudományos konferenciát az Eszterházy Károly Főiskola Marketing és Európai Gazdasági Kapcsolatok Jean Monnet Chair Tanszéke a Magyar Tudomány Napjának nyitó elemeként Egerben október 18-án .

Közoktatás Edupress

Leader konferencia a Károly Róbert Főiskolán

Elolvasom

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából a Magyarországi Leader Központ Leader - Fejlesztési stratégiák készítése helyben címmel Leader+ konferenciát szervez október 24-26. között Gyöngyösön, a Károly Róbert Főiskolán. A konferenciát Hiesz György, Gyöngyös polgármestere, valamint Molnár Katalin a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület elnöke nyitja meg.

Közoktatás Edupress

Országh Lászlóra emlékezik a Debreceni Egyetem

Elolvasom

A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete október 25-én Országh László Emléknapot rendez. Országh László, lexikográfus, irodalomtörténész, az amerikanisztika hazai megteremtője idén lenne száz éves. A Debreceni Egyetem által szervezett nyilvános megemlékezés 11 órakor kezdődik.

Közoktatás Edupress

Nyílt nap lesz Dunaújvárosban

Elolvasom

Nyílt napot rendez a Dunaújvárosi Főiskola november 5-én 14 órától, hogy a februárban induló képzésekre jelentkezők is időben tájékozódhassanak az intézmény kínálatáról, infrastrukturális adottságairól, szolgáltatásairól. A februárban induló képzések jelentkezési határideje november 15-e.

Közoktatás Edupress

Nemzetközi Munkabizottsági Ülést rendeztek a BMF-en

Elolvasom

Az Európai Bizottság által működtetett Joint Research Center (JRC) és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) közös szervezésében október 10-11-én, Budapesten rendezték meg a 2nd International Workshop of In-Service Inspection Qualification Bodies rendezvény.

1
714 715 716 717 718
735