Közoktatás Edupress

IBM Kompetencia Központ a BMF-en

Elolvasom

A műszaki felsőoktatás és az ipar együttműködésének jeles példájaként az IBM Data Storage Systems Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara stratégiai együttműködési megállapodást köt, melynek keretében az Informatikai Karon IBM Szolgáltatás Irányítási Kompetencia Központ létesül.

Közoktatás Edupress

Sportosak-e a magyar felsőoktatási intézmények

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a győri Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) szakmai fórumot szervez az egyetemi-főiskolai hallgatóság testnevelésének és sportjának helyzetéről, fejlesztési lehetőségeiről. A Sportosak-e a magyar felsőoktatási intézmények? című szakmai fórum december 6-án, csütörtökön a győri egyetem konferenciatermében (E épület) lesz.

Közoktatás Eduline

PISA felmérés - átlagos magyar diákok

Elolvasom

A nemzetközi átlagnak megfelelő eredményt értek el a magyar középiskolások a PISA tudásvizsgálaton. A felmérés matematikai és szövegértési tesztjein a korábbi években kétszer már csalódást keltően szerepeltünk. Az eredményeket kedden hozták nyilvánosságra.

Közoktatás Edupress

Mit hoz(hat) a közlekedés jövője

Elolvasom

A fővárosi, európai közlekedés kihívásairól, változásáról szervezett konferenciát a Budapest Műszaki Főiskolán működő Közlekedésinformatikai és Telematikai Egyetemi Tudásközpont Az Intelligens Közlekedési Rendszerek társadalmi nézőpontból címmel. A konferencia elérte célját, hiszen az volt a fontos, hogy megkezdődjön a párbeszéd a közlekedés, tömegközelekedés irányítói, fejlesztői és a műszaki tudással, megoldásokkal rendelkező oldal között.

Közoktatás Edupress

Új szakirányú továbbképzés a NYME-en

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) Apáczai Csere János Kara digitális média-kommunikáció szakirányú továbbképzést indít. A négy féléves képzésre felsőfokú végzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek.

Közoktatás Edupress

Bemutatófilmmel tájékoztatják a középiskolásokat a diákhitelről

Elolvasom

Még ezen a héten minden hazai érettségiztető középiskolába eljut a Diákhitel Központ bemutató filmje - áll a Diákhitel Központ ma kiadott közleményében. A rövid, mindössze 12 perces film közérthető stílusban és tárgyilagosan sorra veszi a diákhitelezés legfontosabb tudnivalóit, szabályait és hátterét a folyósítástól a törlesztésig.

Közoktatás Edupress

Nívó-díj a legjobbaknak

Elolvasom

A Pannon Egyetem Társadalomtudományok és Európai Tanulmányok Tanszéke december 3-án Nívó-díjjal jutalmazta a nemzetközi tanulmányok szak legjobbjait.

Közoktatás Eduline

Iskolai gyermekmunka Kínában

Elolvasom

Kínának be kell fejeznie az iskolások dolgoztatását, azt a kizsákmányoló gyakorlatot, amellyel az oktatási intézmények pluszjövedelemre tesznek szert - figyelmeztetett a Human Rights Watch nevű nemzetközi jogvédő szervezet.

Közoktatás Edupress

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásáért

Elolvasom

A Magyarország Holnap Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal, valamint a Pedagógusok Szakszervezete az Alkotmánybírósághoz fordul, mivel álláspontjuk szerint a hátrányos helyzetű gyermekek sok esetben nem kapnak megfelelő oktatást - adta hírül az Inforádió. A PSZ elnöke, Árok Antal a közoktatási és az önkormányzati törvény módosítását sürgeti az üggyel kapcsolatban.

1
714 715 716 717 718
746