Közoktatás Edupress

Google verseny - három magyar csapat verseng

Elolvasom

A Google versenyt hirdetett a felsőoktatásban tanulók számára, amelyen egy kis- vagy középvállalkozás honlapjának forgalmát kell felfuttatni a Google AdWords kulcsszavas hirdetési rendszer segítségével. A versenyre számos országból várták a jelentkezőket február 1-ig, Magyarországról három nevezés érkezett.

Közoktatás Eduline

Online is jelentkezhetsz

Elolvasom

Az online jelentkezésnek számos előnye van a papíralapú felvételi jelentkezéssel szemben. Az e-felvételivel minden elektronikusan történik, így a rendszer automatikus navigálással, figyelmeztetésekkel, hibaüzenetekkel, e-mailekkel segíti a jelentkezőket a felvételi lap kitöltésében.

Közoktatás Edupress

A HÖOK felhívja a hallgatókat, hogy szavazzanak a tandíj ellen

Elolvasom

A HÖOK közgyűlése egyhangú döntéssel fogadott el a tandíjról szóló népszavazással kapcsolatban állásfoglalást szombaton, melyben arra kéri a hallgatókat és mindenkit, akik eddig is támogatták céljaikat, hogy a népszavazáson vegyenek részt, és támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét.

Közoktatás Edupress

Megszűnne a költségtérítéses képzés?

Elolvasom

A Magyar Rektori Konferencia javaslata szerint 2010-től megszűnne a költségtérítéses képzés az egyetemeken és főiskolákon, mindenkinek teljesítménye alapján állapítanák meg a fizetendő tandíj összegét - adta hírül az Inforádió.

Közoktatás Eduline

Szigeten a vasszűz

Elolvasom

Az Iron Maiden a napokban kezdi világkörüli turnéját Mumbai-ban, Indiában. A zenekar örömmel jelenti be, hogy a világ legnagyobb stadionjai és fesztiváljai között fellép Budapesten 2008. augusztus 12-én, kedden, a Sziget nulladik napján.

Közoktatás Eduline

A leggyakorlatiasabb közgazdasági képzés

Elolvasom

Kereskedelem és marketing szakra idén ugyan 600-zal kevesebb jelentkező adta be felvételi lapját, mint az előző évben, de még így is 10-20 ezerrel több jelentkezés érkezett, mint amennyit a keretszám lehetővé tett. A kereskedelem és marketing szak a 6. helyet foglalta el a legnépszerűbb alapszakok listáján.

Közoktatás Edupress

Grundtvig pályázat a felsőoktatással foglalkozó szervezeteknek

Elolvasom

Az Európa Bizottság és a Tempus Közalapítvány által kiírt oktatási programra a felnőttoktatással foglalkozó szervezetek pályázhatnak. A pályázat célja, hogy az európai felsőoktatással foglalkozó szervezetek szakmai kapcsolatukat megalapozzák különböző nemzetközi projektmunka által. A pályázat beküldési határideje február 15.

Közoktatás Edupress

Tanulj tovább! - Hét ok a továbbtanulás mellett

Elolvasom

Több munkaerő-piaci felmérés bebizonyította az utóbbi időben, hogy a diplomával rendelkezők hazánkban még mindig sokkal könnyebben helyezkednek el, mint érettségizett társaik, ráadásul legalább kétszeres jövedelemmel értékelik a felsőfokú végzettségűek munkáját a középfokú végzettségűekéhez képest.

Közoktatás Eduline

Felsőoktatási felvételik: új szakok alap- és mesterképzésben

Elolvasom

Alkalmazott látványtervező és ipari termék- és formatervező mérnöki szakot is választhatnak a felsőoktatásban alapképzésre most jelentkezők, míg mesterképzésben újabb 50 lehetőséget hirdettek a felvételi tájékoztató kiegészítésében - mondta el Bakos Károly, az oktatási tárca vezető főtanácsosa.

1
716 717 718 719 720
758