szerző:
Eduline

Egy kanadai nonprofit szervezet videójában diákok olvassák fel a róluk szóló rosszindulatú Twitter-üzeneteket.

A Canadian Safe School Network csavart egyet az amerikai Jimmy Kimmel show-ból ismert videóformátumon, az eredmény pedig sokkoló lett. Míg az eredeti "Mean Tweets" című műsorrészben hírességek olvassák fel a hozzájuk címzett rosszindulatú tweeteket, a kanadai nonprofit szervezet diákokat szerepeltet a videójában.

Nem azt mondom, hogy Jessica egy szajha, de ha videójáték lenne, E for Everyone (Mindenkinek) besorolást kapna - indít a videó egy megdöbbentő tweettel.

Allan hangja annyira idegesítő, hogy azt kívánom, bár süket lennék

Az rasszizmus, ha azért nem kedvelem a feketéket, mert nagyon utálom Sierrát?

Téged senki sem szeret. Tégy meg nekünk egy szívességet. Csak öld meg magad - olvassák fel sorban a fiatal színészek.

"Azért szerettük volna felhasználni a Mean Tweets formátumát, mert ezek a videók valamilyen módon azt az üzenetet közvetítik, hogy az internetes bántalmazás rendben van, sőt vicces is" - mondta el a szervezet igazgatója, Stu Auty a Global Newsnak. "Ugyanakkor a felnőtt hírességeknek megvan az érettségük és önbizalmuk ahhoz, hogy megbirkózzanak ezekkel a bántó szavakkal. A gyermekeknek viszont nincs. Nekik ez olyan, mint a késszúrás."

Auty hangsúlyozta, hogy a diákok még ma sem merik elismerni, ha bántalmazzák őket, ezért nagyon fontos tisztázniuk: az ilyen viselkedés nem elfogadható és nem vicces. Aki ver, az nem haver! A bántalmazás ellen lép fel a mesecsatorna.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!