szerző:
Eduline

Az előző évben kapott diákigazolvány-matricák március 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat.

©

A MÁV, a Volán és a BKK járataira nappali és esti tagozatos diákigazolvánnyal féláron vásárolhattok menetjegyet, míg a lakó- vagy tartózkodási helyetek, illetve az iskola között 90 százalékos kedvezménnyel vehettek bérletet. A levelezősök nem vásárolhatnak tanulóbérletet, viszont félárú menetjeggyel közlekedhetnek a lakóhelyük és az iskola között.

A diákjegy vagy -bérlet vásárlásához azonban érvényes diákigazolványra is szükség van. Aki érvénytelen igazolvánnyal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, annak a MÁV járatain például 8 ezer forintos pótdíjat kell fizetnie.

A BKK járatain is hasonló a díjazás, a helyszínen fizetendő pótdíj összege 8 ezer forint, ám ha ezt a helyszínen nem tudjátok kifizetni, akkor már csak a 16 ezer forintos alappótdíj befizetésére van lehetőségetek.

Ha az iskola nem adja időben az érvényesítő matricát, kötelesek igazolást adni a diákoknak és hallgatóknak, ám arra ügyeljetek, ezek csak 60 napig érvényesek. Milyen egyéb kedvezményeket vehettek igénybe diákigazolvánnyal? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!