szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiderült, ki fogja vezetni a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó alapítványt, lefújták a lengyel pedagógusok napok óta tartó sztrájkját. Ezek voltak a hét legfontosabb oktatási hírei.

Újabb részlet a Corvinus átalakításáról

Megvan, ki fogja vezetni a Corvinust fenntartó új alapítványt – derült ki az egyetemen tartott sajtótájékoztatón. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Tanulási nehézséget okoz a túl sok tévé és a kevés meseolvasás? Ezektől (is) függ az iskolaérettség

Sok olyan óvodás van, aki kimarad az olvasás, a történetmesélés élményéből. A kutatások szerint ők kevésbé lesznek később motiváltak az olvasásra, nagyobb valószínűséggel küzdenek majd tanulási nehézségekkel. Ez azzal is összefügghet, hogy akinek rendszeresen mesélnek, azzal valószínűleg többet is beszélgetnek, játszanak a szülők, és ez fordítva is igaz – mondta az Eduline-nak Kovácsné Kelemen Anikó óvodapszichológus, aki az iskolaérettségről, a túlzásba vitt "képernyőzés" hatásairól is beszélt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Így készülhettek fel a matekérettségire a következő napokban - tippek, tanácsok

Május 7-én matematikából érettségiznek a diákok – a középszintű vizsgát választóknak három, az emelt szinten érettségizőknek négy óra alatt kell megoldaniuk a feladatokat. Hogyan érdemes készülni az írásbelire a következő napokban? A Studium Generale (SG) Matematika Szekciójának vezetőjét kérdeztük erről. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Minden, amit az OKJ-s képzésekről tudni kell: ezekkel a feltételekkel tanulhattok ingyen

Szívesen tanulnátok szakmát, de nem tudjátok, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer? Most összegyűjtöttünk minden fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt belekezdenétek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Itt a legújabb nyelvvizsga, ahol minden számítógépen történik

Papírmentes, kifejezetten a Z és az Y generációra szabott, gyors: ezt ígéri az új akkreditált nyelvvizsga. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Felfüggesztették a lengyel pedagógussztrájkot - szeptemberig adnak időt

Felfüggesztik szombat reggeltől az április 8. óta folytatott országos sztrájkot, annak ellenére, hogy nem teljesült a sztrájkolók követelménye, a 30 százalékos fizetésemelés - közölte csütörtökön a legnagyobb lengyel pedagógus-szakszervezet elnöke, Slawomir Broniarz. A teljes cikket itt olvashatjátok el.