szerző:
Eduline

Rengeteg emberre azonban negatívan hat a stressz, és akár a vizsgára való felkészülést is megnehezíti, az érettségin történő leblokkolásról már nem is beszélve. Holnap indul az őszi érettségiszezon. Összegyűjtöttünk három dolgot, amivel az utolsó pillatban is jól viselitek majd a vizsgadrukkot.

©

Készíts tervet

Ha még van egy kis időtök a vizsgák előtt, készítsetek egy rövid tervet a tanuáshoz. Meglátjátok, hogy sokkal hatékonyabb lesz a tanulás. Viszont az utolsó pillanatban már nem szabad a jegyzetekkel babrálni, mert csak összeszavarodtok.

Fontos az étkezés

Nem szabad, hogy kimaradjanak az étkezések, hiszen szükségetek van az energiára. A reggeli a legfontosabb étkezés, de ha úgy érzitek, hogy nincs időtök, egy pohár gyömölcslé és műzli is sokat segíthet. A vizsgára is vigyetek magatokkal csokit és elegendő folyadékot is, lehetőleg szénsavmentes vizet. Ha úgy érzitek, hogy már semmi sem használ, akkor igyatok egy fekete teát, vagy kávét, egyetek szőlőcukrot vagy csokit, ezek egyből energiát adnak majd.

©

Végül pedig mozdulj ki!

Nagyon fontos egy felkészülési időszakban, hogy az ne csak tanulásból álljon. A főiskolai vizsgaidőszakok alatt meg fogod tanulni, hogy hiába olvasol napi 12 órát egyfolytában, ha fáradt vagy, akkor a szavak el sem jutnak az agyadig. Inkább találkozz a barátaiddal, nézz meg egy jó filmet, menj el egy koncertre, tehát legyen meg az az időszak, amikor egyáltalán nem gondolsz a tanulásra.

Így készülhettek fel az érettségire, vizsgaidőszakra könnyedén

Fogalmatok sincsen, hogyan kezdjetek neki a tanulásnak, mindig a Tumblr-ön és a Facebookon köttök ki, ráadásul felelésnél nem tudjátok leküzdeni a lámpalázatokat? Összegyűjtöttük lépésről-lépésre, hogyan készülhettek fel a nagy megmérettetésekre. Első lépés: a tanulási terv Sokkal könnyebb elindulni, ha tudjátok, hová tartotok.