Új iskolákat nyit jövőre a Prezi alapítója

Vidéken is iskolákat indít a Prezi alapítója, Halácsy Péter. Szegeden, Solymáron és Budafok-Tétényben is új csoportokat indítanak a jövő tanévtől.

Forrás: Túry Gergely

Ahogy korábban írtunk róla, iskola módszereinek sikerét mutatja, hogy folyamatosan terjeszkednek. Most Óbudán nyílik új épület. A jövő tanévtől pedig új csoportokat indítanak a mikroiskola-hálózat Szegeden, Solymáron és Budafok-Tétényben.

hirdetés
hirdetés

Idén már biztos, hogy több mint kétszáz család, nyolc helyszínen lesz a Budapest School hálózat tagja. Az új helyszíneken kívül a meglévő budapesti közösségekben is várják további, 3-12 éves gyerekek jelentkezését, így akár 70 új család csatlakozhat a Budapest Schoolhoz, írják közleményükben.

Szegeden beszél az oktatás jövőjéről Halácsy Péter

A Mentor(h)áló Szolgáltató és Kutató Központ következő rendezvényén, március 7-én, Halácsy Péter, a Prezi és a Budapest School alapítója beszél a két cég sikerének titkáról és a siker lehetőségéről Magyarországon. Halácsy vállalkozóként vágott bele az oktatás megreformálásába. A Budapest School célja a projektszintű, a szabadságot és egyéni igényeket középpontba helyező oktatás.

Ezzel a Budapest School még egy lépés tett az országos szintű hálózattá válás felé. A célunk, hogy 10 000 gyerek tanulására legyünk hatással 5 éven belül – mondta  Halácsy Péter, a Budapest School társalapítója írja a 24.hu.

Az oktatás nem a tantárgyak zárt rendszerében zajlik, hanem problémák, projektek, témacsoportok szerint. Az  írott és beszélt magyar nyelv mellett  egyszerre tanítják meg az angolt, és a 21. században nélkülözhetetlen digitális nyelvet. A tandíj havi 120 ezer forint, de a szülők anyagi helyzetétől függően ez lehet kevesebb és több is. Szociális munkások segítségével  hátrányos helyzetű gyerekeket is felvesznek az iskolába. 

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X