Érettségi-felvételi Eduline

Töriérettségi: honfoglalás, dualizmus és rendszerváltás a feladatok között

Elolvasom

Ma reggel nyolc órakor a történelem írásbelikkel folytatódtak a tavaszi érettségi vizsgák. Úgy tudjuk, középszinten a tavalyihoz hasonló nehézségű feladatsort kaptak idén is a diákok. A hosszú esszék között a Honfoglalás, a Dualizmus kora és az 1920-as évek Magyarországa szerepelt. Déltől a teljes feladatsort kitesszük, az általunk javasolt, tehát a nem hivatalos megoldásokat pedig 1 órától találhatjátok itt meg.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak a matekérettségi megoldásai

Elolvasom

Az általunk megkérdezett tanárok szerint a matekérettségi első része könnyebb, a második viszont egyértelműen nehezebb volt a tavalyinál. Itt a diákoknak nehézséget jelenthetett, hogy egyes feladatokban több témakört is vegyítettek a készítők, így bonyolultabbra sikerültek a példák. Az első és második rész feladatait és a matekerettsegi.hu tanárai által javasolt, nem hivatalos megoldásokat itt láthatjátok.

Érettségi-felvételi Eduline

Megvan a magyar érettségi hivatalos javítókulcsa

Elolvasom

Ma reggeltől letölthetőek az Oktatási Hivatal honlapjáról a hivatalos magyar érettségi megoldások, illetve a javítókulcs is. Az eduline-on tegnap már megnézhettétek a nem hivatalos, középiskolai szaktanárok által javasolt megoldásokat, most viszont már a minisztérium által kiadott és elfogadott javítási útmutató is elérhető.

Érettségi-felvételi Eduline

Elkezdődött a matekérettségi: feladatlapok és megoldások déltől itt

Elolvasom

Másodfokú egyenletek, szögfüggvények, számtai- és mértani sorozatok, koordináta geometria, halmazok. Ezek a témakörök a mindenkori matekérettségik „slágertémái”, senki nem téved nagyot akkor, ha ezeket a feladat típusokat az idei tesztlapokon is valószínűsíti. Illetve az is igaz lehet, hogyha „csak” ezekből jól felkészült valaki, akkor jó eredménnyel zárhatja majd ezt a sokak által legnehezebbnek tartott kört is.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak az érettségi feladatsorok és a megoldások

Elolvasom

Nehezebb volt az idei magyarérettségi a tavalyinál - állítja az általunk megkérdezett irodalomtanár. A szövegalkotás első feladata okozta igazán a meglepetést, ez az eddigieknél nagyobb háttértudást igényelt, az összehasonlító elemzést pedig idén is nagyon kevesen választották. A feladatsorokat és a tanár által javasolt, nem hivatalos megoldásokat most itt elolvashatjátok.

Érettségi-felvételi Eduline

Képek: megkezdődött a magyar érettségi

Elolvasom

A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar, mint idegen nyelv írásbelikkel megkezdődtek a tavaszi érettségi vizsgák. Az első vizsganapon magyar nyelv és irodalomból középszinten 1.177 helyszínen 91.029 vizsgázó, emelt szinten 31 helyszínen 1.127 diák tesz érettségi vizsgát.

Érettségi-felvételi Eduline

139 453 diák számára kezdődött meg hétfő reggel az érettségi

Elolvasom

Az ország mintegy 1200 középiskolájában osztották ki a magyar írásbeli tételeket, ezzel megkezdődött a június végéig tartó vizsgaidőszak. Idén minden korábbi rekordot megdöntve több mint 139 ezren próbálják majd venni az akadályokat. Az írásbeli vizsgák után (ma például 12 órától) a feladatlapokat a tanárok megoldási javaslataival, interjúkkal és elemzésekkel együtt itt nézheted meg.

Érettségi-felvételi Eduline

Matekérettségi: exponenciális és trigonometrikus egyenletek

Elolvasom

Matekérettségi-felkészítő sorozatunk befejező részében az exponenciális és trigonometrikus egyenletekkel foglalkozunk. De megmutatjuk a tavalyi érettségi egyik nagy meglepetését is, azt a szöveges feladatot, amit már az egyik 8. osztályos felvételi feladatsorban is megkérdeztek a diákoktól, és aminek a megoldásához valóban csak józan paraszti észre volt szükség.

Érettségi-felvételi Eduline

Matekérettségi felkészítő: halmazok, statisztika, közepek

Elolvasom

A következő feladatokat az egyik tavalyi feladatsor első részéből mazsoláztuk ki. Csupa „ínyencség” következik: halmazok uniója, számok mértani közepe, adathalmaz mediánja, és végül vektorok skaláris szorzata. Ha kissé hajmeresztőnek érzed ezt a felsorolást, feltétlen nézd meg a következő videót, hogy feleleveníthesd ezeket az alapfogalmakat:

1
334 335 336 337 338
343