Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: új alapszakokat és mesterképzéseket is hirdetnek az egyetemek

Elolvasom

Kilenc új alapszakot, nyolcvannégy mesterszakot és huszonhét felsőfokú szakképzést hirdettek meg az egyetemek és főiskolák a Felsőoktatási tájékoztató hivatalos kiegészítésében. Az új szakok között design- és művészetelmélet, kisebbségpolitikai, humánökológia, európai és nemzetközi igazgatás, valamint hungarológia is szerepel.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemi és főiskolai nyílt napok februárban

Elolvasom

Vészesen közeledik a felsőoktatási jelentkezési határidő: február első két hetében több mint húsz egyetemi és főiskolai kar tart nyílt napot, ahol beszerezheted a legfontosabb információkat a képzésekről, az ösztöndíjakról és az elhelyezkedési lehetőségekről.

Érettségi-felvételi Eduline

Milyenek lesznek az idei felvételi ponthatárok?

Elolvasom

Háromezerrel kevesebb hallgatót vehetnek fel az egyetemek és főiskolák 2011-ben: a bölcsészettudományi és a gazdaságtudományi karokon jóval kevesebben tanulhatnak majd, így ezeken a szakokon a tavalyinál valószínűleg magasabbak lesznek a ponthatárok, amelyeken a többletpontok rendszerének átalakítása is alakíthat majd. Milyenek voltak a ponthatárok az elmúlt években, és mire számíthatnak idén a felvételizők?

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemi és főiskolai nyílt napok január 31-től február 6-ig

Elolvasom

Már csak két heted van arra, hogy kitöltsd a 2011-es felvételi jelentkezési lapját: itt az ideje, hogy beszerezd a legfontosabb információkat a hazai egyetemek és főiskolák alap- és mesterképzéseiről, a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről és az elhelyezkedési esélyekről. Január 31. és február 6. között összesen huszonegy kar tart nyílt napot - összegyűjtöttük az időpontokat és a helyszíneket.

Érettségi-felvételi Eduline

100 nap van hátra: próbaérettségi az eduline-on

Elolvasom

Bár az érettségi szezon csak májusban kezdődik, a Corvinuson az elmúlt hétvégén már kétezren megírták az egyetem által szervezett próbaérettségit matek, történelem és közgazdaságtan tárgyakból. Aki erről lemaradt, most itt bepótolhatja: a közép- és az emelt szintű feladatsorokat, valamint a megoldásokat is letölthetitek. Mire lesz elég még ez a 100 nap?

Érettségi-felvételi Eduline

A legnépszerűbb szakok, a legfontosabb tudnivalók: ilyen a 2011-es Educatio kiállítás

Elolvasom

Negyven hazai egyetem és főiskola, harmincöt külföldi felsőoktatási intézmény, több tucatnyi szakiskola és nyelviskola – péntek reggel megkezdődött a tizenegyedik Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Az Eduline is kint van az Educatio kiállításon: megkeressük a legötletesebb standokat és a legnépszerűbb egyetemi-főiskolai ajándékokat, összegyűjtjük a legfontosabb felvételi tudnivalókat, és persze annak is utánajárunk, melyik felsőoktatási intézmény standjánál van a legnagyobb tömeg.

1
335 336 337 338 339
350