Érettségi-felvételi Eduline

Érettségi 2011: fontos időpontok, amelyeket nem szabad elfelejteni

Elolvasom

Hétfőn a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódik a 2011. májusi érettségi időszak: a középiskolások többsége a legfontosabb írásbeliken már túl van, a felvételi pontok száma azonban a természettudományi, a művészeti, a nyelvi és a szakmai tárgyakból megszerzett százalékoktól is függ. Összegyűjtöttük a legfontosabb időpontokat és tudnivalókat az érettségi második és harmadik hetéről.

Érettségi-felvételi Eduline

Németérettségi: itt vannak a hivatalos megoldások és a feladatok

Elolvasom

A kettest idén is könnyű volt megszerezni, bár a vizsgázóknak több olyan feladatot is meg kellett oldaniuk a pénteki középszintű németérettségin, amely jóval nehezebb volt a megszokottnál. Az eduline olvasói szerint a hallás utáni szövegértés feladatsorához kapcsolódó egyik hanganyag értelmezhetetlen volt, ezért panaszt tettek az Oktatási Hivatalnál. Itt találjátok a teljes feladatsort és a hivatalos javítókulcsot.

Érettségi-felvételi Eduline

Ilyen volt a németérettségi: kétesélyes az egyik nyelvtani feladat megoldása

Elolvasom

Megbukni idén is szinte lehetetlen a középszintű németérettségin, de több olyan feladat is volt a pénteki írásbelin, amely nehezebb volt a megszokottnál. Az eduline-nak nyilatkozó nyelvtanárok szerint összesen egy nyelvtani kérdés volt, amelyre több választ is lehetett adni – kérdés az, hogy a holnap reggel megjelenő hivatalos javítókulcsban melyik szerepel majd.

1
336 337 338 339 340
359