Nahalka István megütközött a kormány tervein, hogy szigorúbban ellenőriznék a kritikus civil szervezeteket, így a Tanítanék Mozgalmat és a...  Tovább »

Az egyik hetedikes tankönyv még azt feltételezi, hogy a diákok nem olvasták el a könyvet. Egyetlen előnye van, hogy olcsó.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Világszínvonalú oktatási szoftvercsomagot alkottak a fiatal tankönyvkiadók, be is törnének a nemzetközi piacra.  Tovább »

Elutasította az Alkotmánybíróság egy tankönyvkiadó indítványát, aki szerint jogellenesen államosították a tankönyvpiacot.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint a kormányzati kommunikáció ellenére nem nevezhető sikertörténetnek az idei...  Tovább »

Nehéz helyzetbe kerül körülbelül ötven, magántulajdonban lévő tankönyvkiadó a tankönyvellátás államosítása miatt.  Tovább »

Az állam az eddigi, csak tisztes távolból szabályozó szerepből meghatározó szereplővé kíván válni a...  Tovább »

Egy vagy két tankönyvkiadó azonnali megvásárlását javasolta a kormánynak az Emberi Erőforrások Minisztériumának...  Tovább »

"Amíg az iskolák teljes államosítása egyetlen törvényhozási aktussal, a 2011 karácsonyán a nemzet fája alá helyezett...  Tovább »

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete szerint az, hogy a könyvtárellátó előre kéri a tankönyvek vételárát a...  Tovább »

Megjelent az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló miniszteri rendelet tervezete a kormány.hu-n.  Tovább »

A külföldi tulajdonú médiabirodalmak bosszújával és a Fidesz-szimpatizáns magánkiadók csalódottságával riogatja a...  Tovább »

A tankönyves kamara elnöke aggasztónak tartja a tankönyvpiac korlátozására és központosítására vonatkozó kormányzati elképzeléseket, amelyek...  Tovább »

„A könyvekkel kapcsolatos tervezett változások jelentősen növelik a kormány beavatkozási lehetőségét, és felszámolja a tankönyvpiacot.  Tovább »

Hónapokon át tartó vita után a texasi oktatási bizottság a múlt héten jóváhagyta, hogy helyezzenek nagyobb hangsúlyt az Egyesült Államok alapítóinak...  Tovább »

hirdetés