Felsőoktatás Eduline

A hét hírei: a pécsi egyetemet is elérte az elbocsátáshullám, jön a Nemzeti Pedagógus Kar

Elolvasom

A nyugdíjazások mellett több mint hatvan dolgozónak kell távoznia a Pécsi Tudományegyetemről az állami támogatás és a hallgatói létszám csökkenése miatt. Egy kormányzati előterjesztés alapján 17 milliárdot költene a kormány külföldi hallgatók tanulmányainak finanszírozására. Megnéztük, mennyi esélye van a magyar egyetemeknek, hogy bekerüljenek a világ 200 legjobbja közé, és azt is, hogy milyen lesz a 2014-ben megalakuló pedagóguskar. Heti összefoglaló.

Nyelvtanulás Eduline

Melyik nyelvvizsgát érdemes választani? Második rész: EuroExam

Elolvasom

Milyen feladatokból állnak a különböző nyelvvizsgák? Mennyit kell fizetni az írásbeliért és a szóbeliért? Hány százalékot kell elérnetek, hogy bizonyítványt kaphassatok? Új sorozatunkban a legnépszerűbb nyelvvizsgatípusokat mutatjuk be, ezúttal az Euroexam nyelvvizsgákról gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat.

Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: folytatódik az érettségi, így szabhatják át a felsőoktatást

Elolvasom

Pénteken véget ért a tanév, hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik: összegyűjtöttük a legjobb módszereket a sikeres vizsgához. Pontszámítási sorozatunkból megtudhatjátok, hány pontot kaphattok a felvételin a sporteredményért vagy a nyelvvizsgáért. Megnéztük, mennyibe kerülnek a legnagyobb budapesti könyvtárak szolgáltatásai, új cikksorozatunkban pedig az Origó nyelvvizsgáról olvashattok. Heti összefoglaló.

1
34 35 36 37 38
41