Több tucat nyelvi kurzus közül válogathattok, ha megnézitek az EdX kínálatát: ingyen tanulhattok például mandarin nyelven, spanyolul, oroszul és...  Tovább »

Az angol az első idegen nyelv – többek között ezt a mondatot hiányolja az új Nemzeti alaptantervből a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Közoktatási...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Pontosan milyen feltételekkel és meddig igényelhető vissza a sikeres nyelvvizsga díja? Itt a válasz.  Tovább »

Mit tehetnek azok a nyelvtanulók, akik eddig a TELC feladataira készültek, de a TIT-TELC vizsgarendszer megszűnése miatt most kénytelenek másik...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Érdemes lenne megfontolni, hogy a mostani két nyelv helyett, a jelenlegi óraszám megtartásával egy nyelvet taníthatnának a szakgimnáziumokban.  Tovább »

Mi lenne, ha a középiskolások kettő helyett egy idegen nyelvet tanulnának, és a második idegen nyelv óraszámát az első nyelv tanulására fordítanák?  Tovább »

Több mint 21 ezer kérelem érkezett az államkincstárhoz – ennyien szerették volna visszaigényelni sikeres nyelvvizsgájuk díját.  Tovább »

Megszűnik az egyik legnépszerűbb magyarországi nyelvvizsgarendszer, a TIT-TELC, az utolsó vizsgákat februárban tartják majd.  Tovább »

A Babbel központi elve, hogy naponta körülbelül 20 percet érdemes egy új nyelv tanulásával tölteni. De hogyan lesz hatékony ez a 20 perc?  Tovább »

„Az idegennyelvi stratégia a következő hetekben a kormány elé kerül" - mondta az InfoRádiónak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes...  Tovább »

A következő hetekben kerül a kormány elé az idegen nyelvi stratégia - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár csütörtökön...  Tovább »

Több problémát is feltárt egy idegennyelv-oktatásról készült kutatás, amelynek elkészítését a kormány rendelte el 2017 nyarán - közölte a...  Tovább »

Motiválatlan diákok, tanárhiány, módszertani-szakmai felkészületlenség, technikai eszközök hiánya, túlterhelt tanulók – több sebből vérzik az...  Tovább »

A világ legnépszerűbb nyelvtanító alkalmazásának memóriajátéka eddig csak mobilon volt elérhető, de most már böngészőben is lehet vele ingyen...  Tovább »

Az Európai Uniós átlag alig tíz százalékát érik el a magyar diákok.  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X