Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemek és főiskolák rangsora: a legjobb orvosi és egészségtudományi karok

Elolvasom

2009-ben és 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb szak közé az általános orvosi képzés, amelyet tavaly több mint kétezren jelöltek meg a jelentkezési lapjukon. Az orvos- és egészségtudományi terület iránt érdeklődők idén is tizennyolc egyetemi és főiskolai kar közül választhattak, az összesített kari rangsor élén már több éve a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll.

Felsőoktatás Eduline

Letaszították a trónról a Harvardot

Elolvasom

Először került angol egyetem az első helyre a világ legjobb egyetemeit felvonultató QS ranglistáján. A hatodik éve összeállított lista élén most a Cambridge Egyetem áll, második helyre szorítva az eddig letaszíthatatlannak tűnő Harvardot.

Felsőoktatás Edupress

Az ELTE és a Szegedi Tudományegyetem is bekerült a világ legjobb egyetemei közé

Elolvasom

Egy sanghaji egyetemi rangsor a Harvardot, a Forbes csak az egyesült államokbeli felsőoktatási intézményeket tartalmazó összeállítása pedig egy massachusettsi kis magánfőiskolát nevez meg a legjobbnak. A világ ötszáz legjobb egyetemét rangsoroló Shanghai Jiao Tong University listáján 154 amerikai, 38 egyesült királysági, 25 japán, 39 német, 23 kanadai, 22 francia, 17 ausztrál egyetem található meg.

Közoktatás Edupress

Egyre jobbak az ázsiai egyetemek a Times felsőoktatási rangsorában

Elolvasom

Továbbra is a Harvard a legjobb egyetem a Times Higher Education (THE) című brit felsőoktatási szakfolyóirat szerint. Az október 8-án publikált rangsorban az első 16 intézmény között az Egyesült Államok és Nagy-Britannia felsőoktatási intézményei szerepelnek ugyan, az USA dominanciája azonban már nem olyan erős, mint néhány évvel ezelőtt, Ázsia intézményei előrébb léptek a rangsorban - áll a THE oldalán.

Közoktatás Edupress

Egy hellyel visszacsúszott a Corvinus a Financial Times listáján

Elolvasom

Lejjebb csúszott a Financial Times október 5-én közzétett európai intézményi listáján a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), mely még mindig egyedüliként képviseli Magyarországot az üzleti képzések rangsorában - írja az Origo. 2007-ben ugyan még a 36. helyen szerepelt a BCE, tavaly a 43. lett, idén pedig be kell érnie a 44. hellyel, a legjobb gazdasági felsőfokú képzést nyújtó intézmények között.Európa legjobb üzleti képzése a 16 európai ország együttes képzéseként megvalósuló CEMS-program lett.

1 2 3 4 5