szerző:
Eduline

Nyilvánosságra hozták a kelet-európai és közép-ázsiai egyetemek friss QS-rangsorát, a magyar felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem érte el a legjobb eredményt, amely a tizenharmadik helyet szerezte meg.

©

Megjelent a Quacquarelli Symonds (QS) kelet-európai és közép-ázsiai egyetemekről és főiskolákról készített rangsora - az orosz, lengyel és cseh intézmények taroltak. A világranglistát itt nézhetitek meg.

Az első helyet az orosz Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem szerezte meg, a tavalyi évtől eltérően a második helyet azonban nem a prágai Károly Egyetem szerezte meg, hanem az orosz Novoszibirszki Állami Egyetem. Harmadik a Károly Egyetem, negyedik az észt Tartui Egyetem, az ötödik pedig a Szentpétervári Állami Egyetem. Érdekesség, hogy 23 orosz egyetem került a legjobb 100 közé, 8 cseh és 10 lengyel. A további helyezetteket itt nézhetitek meg.

 

Magyarországról hét intézmény került fel a top 100-as listára. A legjobb helyezést a Szegedi Tudományegyetem szerezte meg, a 13. helyen állnak, őket a 16. helyen követi az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem 29., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 32., a Budapesti Corvinus Egyetem a 42., a Pécsi Tudományegyetem 53., és idén felkerült a listára a Miskolci Egyetem is, ami a 78. helyen áll. Kíváncsi vagy, hogy néz ki a világ legjobb egyeteme? Mutatjuk a képeket