Felsőoktatás Eduline

Friss egyetemi rangsor: öt magyar intézmény a legjobbak között

Elolvasom

Öt magyar egyetem került fel a Leideni Egyetem legfrissebb, 2015-ös rangsorára, amelyet a felsőoktatási intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma, valamint idézettsége alapján állítanak össze évről évre. A legjobb helyen a magyar egyetemek közül az ELTE végzett, a listát a Massachusetts Institute of Technology vezeti.

Felsőoktatás Eduline

Friss felsőoktatási rangsor: taroltak a magyar egyetemek

Elolvasom

Összesen 39 helyezést szereztek a magyar egyetemek a brit Quacquarelli Symonds legfrissebb, 2014/2015-es tematikus világrangsorain. A legelőkelőbb helyen a Közép-európai Egyetem (CEU) érte el, amely a politikatudomány és nemzetközi tanulmányok listában a legjobb harminc közé jutott.

Felsőoktatás Eduline

Íme, a 10 legjobb európai egyetem

Elolvasom

Taroltak a brit egyetemek a US News legjobb európai intézményeket rangsoroló listáján, de egy belga, egy német, egy francia és egy svájci intézményt is beválogattak a legjobb tíz közé.

Felsőoktatás Eduline

Három dolog, amire büszkék voltunk 2014-ben

Elolvasom

Nem állítjuk, hogy túl sok pozitív hírről számolhattunk be nektek 2014-ben, de azért akadt egy-két jó dolog - a magyar egyetemek az anyagi nehézségek ellenére is tartják magukat a világrangsorokban, Szegedet a világ legszebb egyetemvárosai közé választották, és az is kiderült, hogy a cserediákok kifejezetten szeretik Magyarországot.

Felsőoktatás Eduline

Ezek az ország legjobb egyetemei

Elolvasom

Egy hónappal ezelőtt jelent meg a HVG rangsor - Diploma 2015, amely a hallgatók és az oktatók teljesítménye alapján rangsorolja a magyarországi egyetemeket, főiskolákat. A legjobb intézmény a Semmelweis Egyetem lett - melyek a legjobb orvosi, műszaki, jogi vagy bölcsészettudományi karok? íme, a képzési területek rangsorai.

Felsőoktatás Eduline

Galéria: ilyenek a világ legjobb egyetemei

Elolvasom

Október elején hozta nyilvánosságra 2014/2015-ös felsőoktatási világrangsorát a brit Times Higher Education (THE). Megnéztük, milyen épületekben, campusokon tanulhatnak azok, akik a szakfolyóirat szerint a világ legjobb egyetemeire járnak. Galéria.

1 2 3 4 5 6