szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvosi képzéseket indító intézmények hallgatói és oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorát is. Itt a HVG felsőoktatási rangsorának legújabb része.

Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti a 2020-as HVG Diploma különszámának orvosi képzéseinek részrangsorát. A hallgatói kiválósági lista második helyén a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, harmadik helyén pedig a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll.

Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsorban szintén a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem egy-egy kara áll.

Rang

Intézmény, kar (hallgatók kiválósága alapján)

Rang

Intézmény, kar (oktatók kiválósága alapján)

1.

SE-ÁOK

1.

SE-ÁOK

2.

SZTE-ÁOK

2.

DE-ÁOK

3.

DE-ÁOK

3.

SZTE-ÁOK

4.

SE-FOK

4.

PTE-ÁOK

5.

SZTE-FOK

5.

SE-GYTK és az SZTE-GYTK

A legjobb egyetemek összesített rangsorát itt nézhetitek meg, a gazdaságtudományi listát pedig itt találjátok. A legjobb műszaki egyetemek rangsoráról itt olvashattok, a legjobb bölcsészettudományi képzések listáját pedig itt nézhetitek meg. Az informatikai karok toplistáját pedig itt nézhetitek meg.

Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.

Itt a HVG 2020-as felsőoktatási toplistája: ezek a legjobb hazai egyetemek, főiskolák

Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezeti a HVG 2020-as felsőoktatási rangsorát. Harmadik helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzett, megelőzve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet és a Semmelweis Egyetemet.

 A HVG ismét elkészítette a legjobb főiskolák és egyetemek rangsorát, amelyben az intézményi, kari, képzésterületi és szakos rangsorok mellett minden fontos gyakorlati tudnivalót megtaláltok az alap- és mesterszakokról, a felvételitől egészen a továbbképzési lehetőségekig. A HVG Diploma 2020 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.