Érettségi-felvételi Eduline

Készüljetek, nehezebb lesz a felvételi

Elolvasom

Nem lesz könnyű dolga azoknak, akik 2017-ben akarnak felvételizni. A legtöbb szakra már kötelező legalább egy emelt szintű érettségi, de van, ahova kettő is kell. Az igazi nehézség 2020-ban jöhet, amikor már nem lesz olyan alap- és osztatlan képzés, ahol legalább egy tantárgyból ne követelnék meg a magasabb szintű érettségi teljesítését, sőt a középfokú nyelvvizsga is kötelező lesz.

Felsőoktatás MTI

Így szabnák át a felsőoktatást: nyelvtudás nélkül mindent buknak a diákok

Elolvasom

Pénteken tartja következő ülését a Felsőoktatási Kerekasztal, amelyen megtárgyalják a felsőoktatás átalakításának új koncepcióját. A tervezet szerint bevezetnék az oktatók teljesítményközpontú, előmeneteli rendszerét, kötelezővé tennék az idegen nyelvű kurzusokat, és 2020-tól középfokú nyelvvizsga lenne a felsőoktatásba való belépés feltétele.

Felsőoktatás Eduline

Komoly változások várnak az egyetemistákra: itt a lista

Elolvasom

Tényleg kötelező lesz az emelt szintű érettségi és a nyelvvizsga az egyetemi-főiskolai felvételin? Több száz képzés szűnik meg? Kompetenciamérést szerveznek majd a felsőoktatási intézményekben? Ilyen változásokra számíthatnak a következő években a felvételizők és az egyetemisták.

1 2 3 4 5 6 7 8