Felsőoktatás Eduline

Hogyan jutna be ma Orbán Viktor a jogi karra?

Elolvasom

Az LMP markánsan ellenzi a kormánynak azokat a terveit, amelyek szerint pénzt vonnának ki a felsőoktatásból, bevezetnék a tandíjat és "röghöz kötnék" a hallgatókat, vagyis csak azoknak nem kellene tandíjat fizetni, aki szerződésben vállalják, hogy itthon maradnak a diploma megszerzése után – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.

Felsőoktatás Eduline

Nemzeti felsőoktatás: aki nem fizet, annak esélye sincs a diplomára

Elolvasom

Az új felsőoktatásikeretszám-tervezetek kombinálva a Matolcsy-féle adópolitikával garantálják, hogy egy arra érdemtelen, azaz szerény anyagi körülmények között élő fiatal se jusson be a felsőoktatásba, hacsak nem vállalja évtizedekre szóló eladósodását. A röghöz kötés több évszázados hagyománya új erőre kap a XXI. századi Magyarországon - írja a Hírszerző.

Felsőoktatás Eduline

Miért számolja fel a kormány a jogi és a gazdasági szakokat?

Elolvasom

A kormány az államilag támogatott felsőoktatási férőhelyek csökkentésével jó irányba indulna, de - a hatalmas fiskális nyomás alatt érthető, de meg nem bocsátható módon - egyben a jó irányban található falnak is nekirohanni készül - áll az Így írnánk mi blog legfrissebb bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

Tandíj lesz, csak "fordított önköltségnek" hívja majd a kormány?

Elolvasom

"Közismert tény, hogy vannak olyan szavak, amelyeket a Fidesz törölt a szótárából. Gondoljunk csak a reformra (mostanság úgy tűnik, rehabilitálják), a megszorításra (fideszes neve kiigazítás), illetve a tandíjra. Ez utóbbit mostantól egyetemi tanulmányokra fordított önköltségnek hívják" - olvasható az Egyenlítő blogon.

Felsőoktatás Eduline

Nem lehet tudni, változtathatnak-e a rektorok a kormány felsőoktatási tervein

Elolvasom

Az új felsőoktatási törvénytervezethez kapcsolódó javaslatokat vár Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár az egyetemek vezetőitől - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerdán. Az eduline több forrásból úgy értesült, az államtitkárság a keddi egyeztetésen egyértelművé tette, hogy véglegesnek tekintik a koncepciót.

Felsőoktatás Eduline

Nem tárgyalnak Hoffmann Rózsáék a botrányos keretszámokról

Elolvasom

Nem változtat már az új felsőoktatási törvény koncepcióján az oktatási kormányzat – a hvg.hu információi szerint egyebek mellett ez derült ki a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és a felsőoktatás képviselői között kedd délután zajló találkozón. A közfelháborodást keltő felvételi keretszámokról szó sem esett.

Felsőoktatás Eduline

Kemény kérdésekre számíthat Hoffmann Rózsa államtitkársága

Elolvasom

Komoly vita alakulhat ki az oktatási államtitkárság által szervezett kedd délutáni felsőoktatási egyeztetésen, amelyre – információink szerint – a rektori konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának vezetői mellett a doktoranduszok szövetségét és a felsőoktatásban dolgozók szakszervezetét is meghívták.

1
12 13 14 15 16 17 18