Felsőoktatás Eduline

Miért számolja fel a kormány a jogi és a gazdasági szakokat?

Elolvasom

A kormány az államilag támogatott felsőoktatási férőhelyek csökkentésével jó irányba indulna, de - a hatalmas fiskális nyomás alatt érthető, de meg nem bocsátható módon - egyben a jó irányban található falnak is nekirohanni készül - áll az Így írnánk mi blog legfrissebb bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

Tandíj lesz, csak "fordított önköltségnek" hívja majd a kormány?

Elolvasom

"Közismert tény, hogy vannak olyan szavak, amelyeket a Fidesz törölt a szótárából. Gondoljunk csak a reformra (mostanság úgy tűnik, rehabilitálják), a megszorításra (fideszes neve kiigazítás), illetve a tandíjra. Ez utóbbit mostantól egyetemi tanulmányokra fordított önköltségnek hívják" - olvasható az Egyenlítő blogon.

Felsőoktatás Eduline

Nem lehet tudni, változtathatnak-e a rektorok a kormány felsőoktatási tervein

Elolvasom

Az új felsőoktatási törvénytervezethez kapcsolódó javaslatokat vár Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár az egyetemek vezetőitől - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerdán. Az eduline több forrásból úgy értesült, az államtitkárság a keddi egyeztetésen egyértelművé tette, hogy véglegesnek tekintik a koncepciót.

Felsőoktatás Eduline

Nem tárgyalnak Hoffmann Rózsáék a botrányos keretszámokról

Elolvasom

Nem változtat már az új felsőoktatási törvény koncepcióján az oktatási kormányzat – a hvg.hu információi szerint egyebek mellett ez derült ki a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és a felsőoktatás képviselői között kedd délután zajló találkozón. A közfelháborodást keltő felvételi keretszámokról szó sem esett.

Felsőoktatás Eduline

Kemény kérdésekre számíthat Hoffmann Rózsa államtitkársága

Elolvasom

Komoly vita alakulhat ki az oktatási államtitkárság által szervezett kedd délutáni felsőoktatási egyeztetésen, amelyre – információink szerint – a rektori konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának vezetői mellett a doktoranduszok szövetségét és a felsőoktatásban dolgozók szakszervezetét is meghívták.

Felsőoktatás Eduline

Tandíj lesz, csak máshogy nevezi majd a kormány

Elolvasom

Tandíj nagy valószínűséggel lesz, mégpedig nem azért, mert olyannyira igazságos lenne, hanem azért, mert minden bevételre szükség van a gazdasági ámokfutás folytatásához. Az pedig jól minősíti a Fidesz-kormány első 15 hónapját, hogy épp azt készülnek bevezetni, ami ellen 1995-től 2011-ig szabadságharcot folytattak - írja a Hírszerző.

Felsőoktatás Eduline

Hány egyetemet és főiskolát zárna be Hoffmann Rózsa?

Elolvasom

"Ember legyen a talpán, aki képes volt követni az elmúlt hónapokban a Hoffmann Rózsa nevével fémjelzett felsőoktatási koncepciókat. Annak ellenére, hogy áprilisban már Orbán Viktornál is elszakadt a cérna, és mindössze két hetet adott az államtitkár asszonynak a törvénytervezet elkészítésére, a kormány csak most, szerdai ülésén tárgyalta meg a javaslatot" - olvasható az Egyenlítő blogon.

Felsőoktatás Eduline

Főiskolát csinálna a kormány a Corvinus Egyetemből?

Elolvasom

Elkészült a felsőoktatási törvény koncepciója, amely alapján a jelenlegi 29 intézményből valószínűleg 26 maradna meg, az államilag finanszírozott képzésben részt vevőkkel pedig szerződést kötnének, hogy meghatározott ideig Magyarországon kell dolgozniuk. Több intézmény rektora is azt mondja: az integráció önmagában nem átalakítás, és kérdéses az intézmények átsorolása is. A koncepció szerint ugyanis a jövőben csak tudományegyetemek és főiskolák lennének - írja a hvg.hu.

1
12 13 14 15 16 17 18