Felsőoktatás Eduline

Mi a baj a magyar felsőoktatással?

Elolvasom

„Ez a negyedik évem budapesti egyetemistaként, így bátran kijelenthetem, hogy ismerem a dörgést. Pontosan tudom, milyen az ország egyik elsőszámú egyetemén társadalomtudományi képzésben (képzéseken) részt venni. Ugyanilyen jelenségekkel találkozhat egy jogásztanonc, egy zeneművészetis vagy egy vidéki műszaki képzésben részt vevő hallgató. Más arcok, más eszközök, kicsit más szabályok, de ugyanaz a rendszer” – olvasható a Publius blog legfrissebb bejegyzésében.

Felsőoktatás Eduline

"Mindenki ugyanattól fél, mindegy, hogy hány éves" - interjú Mihalovics Péterrel

Elolvasom

Nem foglalkoznak a politikával, nem szívesen hallatják a hangjukat közéleti kérdésekben, viszont rettegnek az egzisztenciateremtéstől – Mihalovics Péter ifjúságügyi miniszteri biztos szerint ezek a magyar fiatalok legfőbb problémái. A fővárosi szórakozóhely-bezárási hullámmal nem ért egyet, a drogmentes szórakozásért azonban külön programot indítana.

Felsőoktatás Eduline

Nemet mondott Hoffmann tervére az Óbudai Egyetem

Elolvasom

Az Óbudai Egyetem szerint az intézményi struktúra átalakításának szükségessége, annak tervezett megvalósítása nincs hatástanulmányokkal és elemzésekkel megalapozva - közölte az intézmény szenátusa, rektori tanácsa, szakszervezeti bizottsága, közalkalmazotti tanácsa és hallgatói önkormányzatának elnöksége.

Felsőoktatás Eduline

A Kapovári Egyetem rektora sem tudott a felsőoktatási tervekről

Elolvasom

A Kaposvári Egyetem vezetése semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a felsőoktatás átszervezéséről szóló koncepcióról, arról csak sajtóhírekből értesült - közölte az MTI érdeklődésére szerdán az intézmény sajtószóvivője. Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere leszögezte: "a városban és a térségben is létfontosságú az egyetem megléte az új munkahelyek létesítése szempontjából".

Felsőoktatás Eduline

"Ennek a fele sem fog megvalósulni" - interjú Hiller Istvánnal

Elolvasom

„Aki azt hiszi, hogy attól jobb lesz a felsőoktatás színvonala, ha negyven százalékkal kevesebb hallgatót vesznek fel az egyetemek és főiskolák, az semmit nem ért az oktatás világából” – mondta Hiller István volt oktatási és kulturális miniszter, aki az eduline-nak arról is beszélt, mi jelenthet megoldást a vidéki főiskoláknak, és mennyibe kerülne a tanárok központi bérfinanszírozása. Interjú.

Felsőoktatás Eduline

Pokorni: nagy fordulat előtt áll a magyar felsőoktatás

Elolvasom

Átalakítja és megrostálja a magyar felsőoktatást az a fordulat, amely előtt áll - hangoztatta Pokorni Zoltán fideszes parlamenti képviselő, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke a győri Széchenyi István Egyetem szerdai rendezvényén.

Közoktatás Eduline

Drasztikus váltás: csak 15 éves korig lesz kötelező az iskola

Elolvasom

Tizennyolcról tizenöt évre csökkentik az tankötelezettség felső korhatárát 2012 szeptemberétől - derül ki a kedden bemutatott Széll Kálmán Tervből. Két hete még nem erről volt szó: az új közoktatási törvény tervezetének február 11-i változatában az szerepel, hogy hattól tizenhét éves korig lesz kötelező iskolába járni.

Felsőoktatás Eduline

Mennyi pénz jár a jól tanuló egyetemistáknak?

Elolvasom

A szociális támogatásról és a tanulmányi ösztöndíjról is lecsúsznak azok a hallgatók, akik költségtérítéses képzésben vesznek részt - még akkor sem számolhatnak a havi húsz-harmincezer forintos összeggel, ha minden vizsgán ötöst szereznek. A "túlfutó" hallgatókkal már megengedőbb a felsőoktatási törvény, az intézményekre bízza, honorálják-e az előírt képzési időt túllépők kiemelkedő tanulmányi eredményeit.

Közoktatás Eduline

Réthelyi: új formát kell találni a tanárképzésnek

Elolvasom

Az oktatás területét érintő változások sorában első helyen szerepel a pedagógusok képzésének átalakítása, megbecsülésüknek, társadalmi rangjuknak és anyagi elismertségüknek visszaadása - jelentette ki a nemzeti erőforrás miniszter kedden Keszthelyen, a Vajda János Gimnázium tanulóinak szervezett felsőoktatási tájékoztató megnyitóján.

1
12 13 14 15 16 17 18