Felsőoktatás Eduline

Fotó: koporsóval és "gyilkos rózsával" tiltakoznak az egyetemisták

Elolvasom

Október 27-én tartják országos demonstrációjukat az új felsőoktatási törvény - többek között a hallgatói szerződések és az önköltséges képzések bevezetése - ellen tiltakozó egyetemisták. A hallgatók az oktatási államtitkárság Szalay utcai épülete elé vonulnak, kérdéseiket és véleményüket pedig eljuttatják az önkormányzati és országgyűlési képviselőkhöz. A demonstráció plakátjai már elkészültek.

Felsőoktatás Eduline

Keményen visszaszóltak Réthelyinek az ELTE bölcsészei

Elolvasom

„A magyar felsőoktatásért is felelős minisztérium vezetője súlyos tévedésben él, érvrendszerét sztereotípiákra építi” – így reagált Réthelyi Miklós hvg.hu-nak adott interjújára az ELTE bölcsészkarának hallgatói önkormányzata. A nemzetierőforrás-miniszter szerint "véget kell vetni az akár évtizedig is elnyúló egyetemista életformának, nem lehet valaki örök bölcsész”.

Felsőoktatás Eduline

Diplomaadó és tandíj: mi vár az egyetemistákra itthon?

Elolvasom

Akár évi másfél-kétmillió forintot is fizethetnek az állami ösztöndíjas helyekről kiszoruló egyetemisták, ha a kormány után a parlament is rábólint a felsőoktatási törvény tervezetére. Az eduline által megkérdezett közgazdász szerint a hallgatóknak még a világ legjobb egyetemein sem kell kifizetniük a képzés teljes árát, az oktatási államtitkárság terve így igazi "hungarikum" lehet.

Felsőoktatás Eduline

Fizethetnek az egyetemisták, ha elbuknak egy tantárgyat

Elolvasom

A kreditalapú finanszírozás is bekerült a felsőoktatási törvény tervezetébe - mondta a Kossuth Rádiónak Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke. Ez azt jelenti, hogy ha egy hallgató nem teljesít egy tantárgyat, ki kell fizetnie a tárgy oktatásának költségeit.

1
10 11 12 13 14
18