szerző:
Eduline

Újra egyeztetne az oktatási államtitkárság a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) - tudta meg az...

Újra egyeztetne az oktatási államtitkárság a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) - tudta meg az eduline.

2007-es HÖOK-tüntetés a tandíj bevezetése ellen. Október 27-én újra utcára vonulnak
©

Az oktatási államtitkárság huszonnégy pontban foglalta össze, milyen hallgatói javaslatokat építettek be a felsőoktatási koncepcióba – többek között a vizsgaszabályok puhítását, a szociális támogatás feltételeiről szóló szövegrészletet és az átsorolás szabályait említik. A felsőoktatási koncepció nyilvánosságra hozott változatáról szóló összefoglalót itt olvashatod el.

A HÖOK kedden tárgyalt az oktatási államtitkársággal, Nagy Dávid, a szervezet elnöke akkor azonban úgy nyilatkozott, hogy nem történt előrelépés, ezért megtartják az október 27-re meghirdetett demonstrációt. Hoffmann Rózsa ugyanakkor újságíróknak úgy értékelte a megbeszélésen történteket, hogy a Nefmi és a hallgatói szervezet az alapvető célokban egyetért, így „el fognak jutni a közös nevezőig”.